[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”5″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Madplan – Uge 9

4 PERSONER

[ux_price_table title=”Nemlig.com” price=”574 kr.”]

[week_cart_button week=’9′ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Familie’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)”]

[row]

[col span=”8″ span__sm=”12″]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Tortillas med koriander, salsa, oksekød og sprød spidskål”]

1600g kartofler
800g tomater
2 lime
1 chili
2 bundt koriander
1 spidskål
800g hakket oksekød
10g spidskommen
24 stk tortillas
350ml creme fraiche 18 %

Basis
olivenolie
salt
6 fed hvidløg
4 løg

Opskrift

1. Kog kartoflerne.

2. ?Klargør og hak:
1 spidskål: I både.
2 lime: Halveret.
1 chili: Fint.
2 bundt koriander: Stilke: Fint. Blade: Groft.
6 fed hvidløg: Fint.
4 løg: Fint.
800g tomater: Små stykker.

3. Skål: Vend tomater, koriander, chile, limesaft og chili.
Smag til med salt.

4. Varm pande med olivenolie: Spidskål steges til den tager farve og er mør – ca. 9 min.

5. Varm pande med olivenolie: Steg korianderstilke, hvidløg og løg til de er bløde.
Tilsæt kød og steg ca. 5 min.
Tilsæt spidskommen og salt.

6. Skær kartoflerne i kvarte.
Kommes i en skål.

7. Varm tortilla efter anvisning på pakken.

8. Server tortillas og fyld dem med kartofler, kød, tomater og yoghurt.
Spis kålen som tilbehør.

? Gem halvdelen af retten i lufttætte beholdere i køleskabet til dag 4.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Wokret med stegt svin, broccoli og peanuts”]

2 broccoli
800g jasminris
40g peanuts
800g små strimler af svinekam
100g teriyaki-sauce

Basis
olie
salt
sukker
soja
6 fed hvidløg
4 løg

Opskrift

1. Kog ris efter anvisning på pakken.

2. ?Hak peanuts groft.
Kom dem i en lille skål.

3. ?Klargør og hak:
2 broccoli: Små buketter plukkes af. Stokken skrælles og hakkes i små tern.
4 løg: I både.
6 fed hvidløg: Tynde skiver.

4. Varm wok med olie: Steg svinekød ved høj temperatur til det er brunt.
Smag til med salt.
Tilsæt 3 tsk. sukker.
Tag kødet af på en tallerken.

5. Kom mere olie i wokken.
Steg broccoli ca. 3 min.
Tilsæt hvidløg og løg og steg i ca. 2 min.

6. Kom kødet tilbage i wokken.
Tilsæt teriyaki.
Smag til med lidt sukker og soja.

7. Dybe tallerkener: Anret ris og top med kød, grøntsager og peanuts.

? Gem halvdelen af retten i lufttætte beholdere i køleskabet til dag 5.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Pizza med kartoffel, creme fraiche, fennikel og grønkål”]

800g pizzadeje
150ml creme fraiche 18 %
400g kartofler
2 bundt timian
1 romainesalat
1 fennikel
0,5 grønkål/1 palmekål

Basis
olivenolie
havsalt
sort peber
eddike
2 løg

Opskrift

1. Tænd ovnen på 250C.

2. ? Klargør og hak:
400g kartofler: Helt tynde skiver. Evt. brug en kartoffelskræller.
2 bundt timian: Plukkes.
1 romainesalat: Strimler.
1 fennikel: Fint.
0,5 grønkål/1 palmekål: Fint.
2 løg: Helt tynde skiver.

3. Bageplade med bagepapir: Rul pizzadejene ud.
Smør et lag creme fraiche på.

4. Skål: Bland kartoffelskiver, timian og løg.
Kom blandingen på pizzadejene.

5. Kom pizzaen i ovnen. ca 10 min.

6. Skål: Vend fennikel, grønkål/1 palmekål, romainesalat med lidt olivenolie og eddike.
Når pizzaen er færdig toppes den med blandingen.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: (Rester) Tortillas med koriander, salsa, oksekød og sprød spidskål”]

Jubii ? I dag skal vi have rester!

Vil du bruge tiden på lidt ekstra motion? ⚽

Eller måske læse en bog? ?

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: (Rester) Wokret med stegt svin, broccoli og peanuts”]

Jubii ? I dag skal vi have rester!

Du har derfor tid til at spille et spil ?

Eller hvad med at gå en tur? ?

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″ padding=”16px 16px 16px 16px” margin=”0px 0px 0px 0px” bg_color=”rgb(255, 255, 255)”]

Ugens ingrediensliste

2000g kartofler
800g tomater
2 lime
2 chili
2 bundt koriander
1 spidskål
800g hakket oksekød
10g spidskommen
24 stk tortillas
600ml creme fraiche 18 %
2 broccoli
800g jasminris
40g peanuts
800g svinekød
100g teriyaki-sauce
800g pizzadeje
2 bundt timian
1 romainesalat
1 fennikel
0,5 grønkål/1 palmekål

Ugens basisvarer

olivenolie
salt
12 fed hvidløg
10 løg
sukker
soja
sort peber
eddike

[/col]

[/row]

[/section]