[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Madplan – Uge 41

4 PERSONER

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”4″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”478 kr.” radius=”25″ depth=”2″]

? INKL. LEVERING

? DU SPARER 43%

? 91% ØKO/DK/NØGLEHUL

[week_cart_button week=’41’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Hurtig’]

31 varer:

Fiskefars 600 g
Hakket oksekød 400 g
Koteletter 500 g
Ravioli 500 g
Yoghurt naturel 1000 ml
Mozzarella 250 g
Rød peberfrugt 2 stk
Jasminsris 1000 g
Tortillas 16 stk
Lime 2 stk
Citron 3 stk
Kartofler 1000 g
Gulerødder 1000 g
Hvidkål 1 stk
Icebergsalat 1 stk
Rucola 125 g
Timian 20 g
Koriander 20 g
Rød chili 1 stk
Agurk 2 stk
Tomater 1000 g
Butternut-squash 1 stk

Basis

Eddike
Sukker
Smør
Olivenolie
Salt
Fiskesauce eller soya
Rødløg
Hvidløg
Chiliflager
Løg
Sennep
Honnnig

Se indkøbsliste

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”556 kr.” radius=”25″ depth=”2″]

? INKL. LEVERING

? DU SPARER 34%

? 77% ØKO/DK/NØGLEHUL

[week_cart_button week=’41’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Hurtig’]

22 varegrupper:

Fiskefars 520 g
Hakket oksekød 400 g
Koteletter 500 g
Ravioli 500 g
Yoghurt naturel 1000 ml
Mozzarella 250 g
Rød peberfrugt 2 stk
Jasminsris 1000 g
Tortillas 12 stk
Lime 2 stk
Citron 3 stk
Kartofler 1000 g
Gulerødder 1000 g
Hvidkål 1 stk
Icebergsalat 1 stk
Rucola 75 g
Timian 20 g
Koriander 20 g
Rød chili 3 stk
Agurk 2 stk
Tomater 800 g
Butternut-squash 1 stk

Basis

Eddike
Sukker
Smør
Olivenolie
Salt
Fiskesauce eller soya
Rødløg
Hvidløg
Chiliflager
Løg
Sennep
Honnnig

Se indkøbsliste

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[/section]
[section]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image_box img=”5115″ image_width=”20″]

UGENS OPKRIFTER

[/ux_image_box]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px” margin=”0px 0px 0px 30px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Fiskedeller med hjemmelavede agurkesalat, kartofler og salat”]

500 g fiskefars/færdigtilberedte fiskefrikadeller
1 rødløg
1 agurk
700 g kartofler
1 icebergsalat
2 røde peberfrugt
1 1/2 citron

Basis
Rødløg
Olivenolie
Salt
Peber
Eddike (f.eks. æbleeddike)
Sukker
Smør
Mælk
Remoulade, hvis du har

Opskrift
1. Sæt vand over til kartoflerne.

2. Pil rødløg og skær det i både.

3. Vask agurken og skær i mundrette stykker.

4. Skyl icebergsalat for evt. snavs og skær i både.

5. Skyl peberfugt og skær i tynde både.

6. Citron skæres i både.

7. Kom løg og agurk i en skål.

8. Rør fiskefarsen med 3-4 spsk mælk eller vand til den er god og lind.

9. Kom kartoflerne i en gryden med kogende vand, salt det og kog dem møre under låg i ca. 12 min. Dræn vandet fra dem og vend dem med en klat smør, olivenolie og evt. salt.

10. Kom 1 dl sukker og 1 dl eddike i en kasserolle. Kog det op til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen og krydr lagen med friskkværnet peber (vær rundhåndet, da der skal bruges mere end du tror).

11. Hæld den varme lage over løg og agurk og lad agurkesalaten trække ind til servering.

12. Varm en pande op med olivenolie. Form fiskefarsen til frikadeller med hånden og en våd ske. Steg fiskefrikadellerne i 3-4 min. på hver side. (hvis du har fået færdig tilberedt fiskefrikadeller hjem, skal de blot lunes).

13. Anret icebergsalaten og peberfrugt på et fad. Krydr med salt og peber og dryp med olie og eddike.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Asiatisk oksesalat med tomat, agurk og ris”]

400 g ris (f.eks. hvide jasminris)
400 g hakket oksekød
2-3 fed hvidløg
2 rødløg
1 agurk
400 g tomater
1 lime
1/2-1 rød chili
Valgfri krydderi

Basis
Rødløg
Hvidløg
Chili
Salt
Fiskesauce eller soya

Opskrift
1. Sæt vand over til ris og kog dem efter anvisning på pakken.

2. Pil hvidløg og skær i tynde skiver.

3. Pil rødløg og skær i både.

4. Skyl agurken. Flæk den på langs og fjern kernerne. Skær skiver i halvmåner.

5. Vask tomaterne og skær i tynde både.

6. Halverer lime og skær i både.

7. Skær chili i tynde skiver.

8. Varm en pande op og brun kødet af i lidt olie på panden til det bliver lækkert og gyldent. Det tager ca. 3-4 min.

9. Tilsæt hvidløg og steg det med i ca. 1 min. Krydr kødet med valgfri krydderi og salt, 3-4 spsk soya eller fiskesauce.

10. Vend rødløg med det varme kød og lad dem varme med i 1/2-1 min.

11. Tag det hele af panden og vend med agurk og tomat. Smag retten til med limesaft og chili.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Ravioli med butternut-squash, timian og blød mozzarella”]

2 poser mozzarella
1 butternut-squash
2-3 fed hvidløg
1 1/2 citron
1 bundt timian
500 g ravioli
90 g rucola
400 g tomater

Basis
Hvidløg
Olivenolie
Salt
Peber
Eddike (f.eks. balsamico)

Opskrift
1. Sæt vand over til ravioli.

2. Tag mozzarella ud af køleskabet og afdryp dem.

3. Skræl butternut-squashen og halverer den og fjern kernerne. Skær i tern af ca. 1 x 1 cm.

4. Pil hvidløg og skær i tyndeskiver

5. Pluk/snit timian i mindre stykker.

6. Skyl rucola og tør i rent viskestykke.

7. Vask tomaterne og skær i tynde både.

8. Steg græskarternene i olivenolie på en stor varm pande i ca. 9-12 min ved middel varme eller til de er møre. Kom hvidløget på cirka halvvejs igennem stegetiden. Krydr med salt, lidt citronsaft og timian og vend det rundt.

9. Kog ravioli i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Afdryp den og gem en smule af kogevandet.

10. Anret rucola og tomater i et lille fad. Dryp med lidt olivenolie og eddike (f.eks.balsamico), og krydr med salt og peber.

11. Vend den kogte ravioli med lidt kogevand (1/2-1 dl) og med græskarret på den varme pande. Smag til med salt.

12. Anret ravioli og græskar i dybe tallerkener og top med brud af mozzarella og krydr med peber. Spis tomatsalat ved siden af.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Svin med koriander, slow og lune tortillas”]

400 g svinekoteletter
800 g gulerødder
1/2 hvidkål
200 g yoghurt naturel
2 fed hvidløg
2 store løg
12 tortillas
Chiliflager til topping
1 bundt koriander
1 lime

Basis
Chiliflager
Hvidløg
Løg
Olivenolie
Salt
Sukker

Opskrift
1. Tag kødet ud af køleskabet.

2. Skyl gulerødderne. 3-4 rives på den grove side af rivejernet og resten skæres i stave.

3. Vask hvidkål for evt. snavs og snit det fint. Kom hvidkål og revne gulerødder i en skål. Gulerodsstave kommes i en lille skål.

4. Pil hvidløg og riv det fint.

5. Skær chili i tynde skiver.

6. Korianderblade hakkes groft og stikle hakkes fint.

7. Lime skæres i både.

8. Varm en pande godt op.

9. Gnid kødet med lidt olie og steg det ved meget høj varme i ca. 3-4 min på hver side og lad det trække indtil servering.

10. Rør yoghurten med lidt revet hvidløg, 1-1 1/2 tsk sukker og 3-4 spsk eddike. Vend dressingen med kål og gulerødderne. Smag til med salt.

11. Pil løg og skær i både. Varm panden godt op igen og steg løgbådene i 3-4 min.. Lad dem branke en lille smule og vend dem undervejs.

12. Lun tortillaerne evt. på en anden tør varm pande, i mikroovnen eller alm. ovn.

13. Skær kødet i skiver og anret på en tallerken. Top med stegte løg, chiliskiver og friske koriander. Krydr med salt.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Rissalat med ovnstegte kartofler”]

400 g ris
300 g kartofler
200 g gulerødder
1/2 hvidkål
1 løg

Opskrift
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Vend dem i olivenolie og krydr med salt og peber. Fordel dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 30 min til de er gyldne og møre. Hold øje med dem undervejs.

3. Sæt vand over til risene og kog dem efter anvisning på pakken.

4. Skær hvidkål helt fint.

5. Vask gulerødder og skær i skrå skiver.

6.Pil løg og skær i tynde både.

7. Varm en pande op med olie og steg løg til det bliver gyldnet. Kom hvidkål og gulerødder på den varme pande. Evt. tilsæt lidt mere fedtstof. Smag til med salt og peber.

8. Rør en yoghurt dressing af yoghurt med sennep, honning og en smule eddike. Krydr med salt og peber.

9. Bland de stegte grøntsager med kogte ris. Severer ovnstegte kartofler og dressing ved siden af.

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/section]