[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Madplan – Uge 41

2 PERSONER

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”4″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”301 kr.” radius=”25″ depth=”2″]

? INKL. LEVERING

? DU SPARER 52%

? 100% ØKO/DK/NØGLEHUL

[week_cart_button week=’41’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Familie’]

18 varer:

400 g fiskefars
2 agurk
1000 g kartofler
1 icebergsalat
1 røde peberfrugt
1 citron
1000 g ris (f.eks. hvide jasminris)
400 g hakket oksekød
500 g tomater
2 lime
2 røde chili
1000 g gulerødder
1 hvidkål
400 g svinekoteletter
150 g yoghurt naturel
6 tortillas
1 bundt koriander

Basis

Eddike
Sukker
Smør
Olivenolie
Salt
Fiskesauce eller soya
Rødløg
Hvidløg
Løg
Sennep
Honnnig

Se indkøbsliste

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”387 kr.” radius=”25″ depth=”2″]

? INKL. LEVERING

? DU SPARER 40%

? 82% ØKO/DK/NØGLEHUL

[week_cart_button week=’41’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Familie’]

17 varegrupper:

520 g færdigtilberedte fiskefrikadeller
2 agurk
650 g kartofler
1 icebergsalat
1 røde peberfrugt
1 citron
1000 g ris (f.eks. hvide jasminris)
400 g hakket oksekød
400 g tomater
2 lime
2 røde chili
1000 g gulerødder
1 hvidkål
400 g svinekoteletter
400 ml yoghurt naturel
6 tortillas
1 bundt koriander

Basis

Eddike
Sukker
Smør
Olivenolie
Salt
Fiskesauce eller soya
Rødløg
Hvidløg
Løg
Sennep
Honnnig

Se indkøbsliste

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[/section]
[section]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image_box img=”5115″ image_width=”20″]

UGENS OPKRIFTER

[/ux_image_box]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px” margin=”0px 0px 0px 30px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Fiskedeller med hjemmelavede agurkesalat, kartofler og salat”]

400 g fiskefars/færdigtilberedte fiskefrikadeller
0,5 rødløg
0,5 agurk
400 g kartofler
0,5 icebergsalat
1 røde peberfrugt
1 citron

Basis
Rødløg
Olivenolie
Salt
Peber
Eddike (f.eks. æbleeddike)
Sukker
Smør
Mælk
Remoulade, hvis du har

Opskrift
1. Sæt vand over til kartoflerne.

2. Pil rødløg og skær det i både.

3. Vask agurken og skær i mundrette stykker.

4. Skyl icebergsalat for evt. snavs og skær i både.

5. Skyl peberfugt og skær i tynde både.

6. Citron skæres i både.

7. Kom løg og agurk i en skål.

8. Rør fiskefarsen med 3-4 spsk mælk eller vand til den er god og lind.

9. Kom kartoflerne i en gryden med kogende vand, salt det og kog dem møre under låg i ca. 12 min. Dræn vandet fra dem og vend dem med en klat smør, olivenolie og evt. salt.

10. Kom 1 dl sukker og 1 dl eddike i en kasserolle. Kog det op til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen og krydr lagen med friskkværnet peber (vær rundhåndet, da der skal bruges mere end du tror).

11. Hæld den varme lage over løg og agurk og lad agurkesalaten trække ind til servering.

12. Varm en pande op med olivenolie. Form fiskefarsen til frikadeller med hånden og en våd ske. Steg fiskefrikadellerne i 3-4 min. på hver side. (hvis du har fået færdig tilberedt fiskefrikadeller hjem, skal de blot lunes).

13. Anret icebergsalaten og peberfrugt på et fad. Krydr med salt og peber og dryp med olie og eddike.

?Gem halvdelen af fiskefrikadellerne i køleskabet til på onsdag.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Asiatisk oksesalat med tomat, agurk og ris”]

400 g ris (f.eks. hvide jasminris)
400 g hakket oksekød
2-3 fed hvidløg
2 rødløg
0,5 agurk
200-250 g tomater
1 lime
1/2-1 rød chili
Valgfri krydderi

Basis
Rødløg
Hvidløg
Chili
Salt
Fiskesauce eller soya

Opskrift
1. Sæt vand over til ris og kog dem efter anvisning på pakken.

2. Pil hvidløg og skær i tynde skiver.

3. Pil rødløg og skær i både.

4. Skyl agurken. Flæk den på langs og fjern kernerne. Skær skiver i halvmåner.

5. Vask tomaterne og skær i tynde både.

6. Halverer lime og skær i både.

7. Skær chili i tynde skiver.

8. Varm en pande op og brun kødet af i lidt olie på panden til det bliver lækkert og gyldent. Det tager ca. 3-4 min.

9. Tilsæt hvidløg og steg det med i ca. 1 min. Krydr kødet med valgfri krydderi og salt, 3-4 spsk soya eller fiskesauce.

10. Vend rødløg med det varme kød og lad dem varme med i 1/2-1 min.

11. Tag det hele af panden og vend med agurk og tomat. Smag retten til med limesaft og chili.

? Husk: Kom halvdelen af retten i bøtter og gem i køleskabet  til dag 4.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Rissalat med ovnstegte kartofler og fiskedeller”]

Fiskefrikadeller (rester)
200 g ris
200 g kartofler
200 g gulerødder
1/2 hvidkål
1 løg

Opskrift
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Vend dem i olivenolie og krydr med salt og peber. Fordel dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 30 min til de er gyldne og møre. Hold øje med dem undervejs.

3. Varm fiskefrikadellerne i ovnen i 5-10 min.

4. Sæt vand over til risene og kog dem efter anvisning på pakken.

5. Skær hvidkål helt fint.

6. Vask gulerødder og skær i skrå skiver.

7.Pil løg og skær i tynde både.

8. Varm en pande op med olie og steg løg til det bliver gyldnet. Kom hvidkål og gulerødder på den varme pande. Evt. tilsæt lidt mere fedtstof. Smag til med salt og peber.

9. Rør en yoghurt dressing af yoghurt med sennep, honning og en smule eddike. Krydr med salt og peber.

10. Bland de stegte grøntsager med kogte ris. Servér fiskedeller, ovnstegte kartofler og dressing ved siden af.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: (Rester) Asiatisk oksesalat med tomat, agurk og ris”]

0,5 agurk
200-250 g tomater

Opskrift
1. Tag bøtterne fra dag to ud af køleskabet og opvarm i ovn eller micro-ovn.

2. Skyl agurken. Flæk den på langs og fjern kernerne. Skær skiverne i halvmåner.

3. Vask tomaterne og skær i tynde både.

4. Vend okseretten med agurk og tomat. Smag retten til med limesaft og chili.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Svin med koriander, slow og lune tortillas”]

200 g svinekoteletter (evt. 400g til rester)
400 g gulerødder
1/2 hvidkål
150 g yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 store løg
6 tortillas
Chili til topping
0,5 bundt koriander
1 lime

Basis
Chiliflager
Hvidløg
Løg
Olivenolie
Salt
Sukker

Opskrift
1. Tag kødet ud af køleskabet.

2. Skyl gulerødderne. Halvdelen rives på den grove side af rivejernet og resten skæres i stave.

3. Vask hvidkål for evt. snavs og snit det fint. Kom hvidkål og revne gulerødder i en skål. Gulerodsstave kommes i en lille skål.

4. Pil hvidløg og riv det fint.

5. Skær chili i tynde skiver.

6. Korianderblade hakkes groft og stikle hakkes fint.

7. Lime skæres i både.

8. Varm en pande godt op.

9. Gnid kødet med lidt olie og steg det ved meget høj varme i ca. 3-4 min på hver side og lad det trække indtil servering. (Du kan stege hele pakken så du har til rester til frokosten)

10. Rør yoghurten med lidt revet hvidløg, 1-1 1/2 tsk sukker og 3-4 spsk eddike. Vend dressingen med kål og gulerødderne. Smag til med salt.

11. Pil løg og skær i både. Varm panden godt op igen og steg løgbådene i 3-4 min.. Lad dem branke en lille smule og vend dem undervejs.

12. Lun tortillaerne evt. på en anden tør varm pande, i mikroovnen eller alm. ovn.

13. Skær kødet i skiver og anret på en tallerken. Top med stegte løg, hakket chili og friske koriander. Krydr med salt.

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/section]