[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”5″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Madplan – Uge 12

4 PERSONER

[ux_price_table title=”Nemlig.com” price=”582 kr.”]

[week_cart_button week=’12’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Familie’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)”]

[row]

[col span=”8″ span__sm=”12″]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Hjemmelavede forårsruller med nudler, avocado og teriyaki”]

4 avocadoer
2 hjertesalat
1 lime
800g nudler
800g oksekød
3 agurker
200g teriyaki
36 stk rispapir

Basis
olivenolie
sukker
soya

Opskrift

1. Kog nudler efter anvisning på pakken.

2. ? Klargør og hak:
2 lime: Både.
2 hjertesalat: Fint.
3 agurker: Små stykker.
4 avocadoer: Små stykker.

3. Tre skåle: hjertesalat, avocado og limebåde.

4. Afdryp nudlerne og vend dem 6 tsk. olie.

5. Varm pande med olivenolie: Steg kødet ved høj temperatur i et par minutter.
Tilsæt lidt limesaft, 6 spsk. soya og 2 spsk. sukker.

6. Skål: Vend nudler, agurk og teriyaki.

7. Sæt et vandfad, rispapir, kød og grønt på bordet.
Dyp et rispapir i vand ca. 10 sekunder.
Fyld rispapiret og rul sammen så det ligner en forårsrulle.
Spis nudelsalat som tilbehør og smag til med lidt soya og lime.

? Gem halvdelen af retten i lufttætte beholdere i køleskabet til dag 4.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Stegt kylling med bagte rodfrugter, tomatsalat og hvidkåls-slaw”]

2000g kartofler
800g kylling
1600g gulerødder
120g salatmix
400g tomater
400ml creme fraiche
1 hvidkål

Basis
olivenolie
salt
peber
eddike
sukker
4 fed hvidløg

Opskrift

1. Tænd ovnen på 230C.

2. ? Klargør og hak:
2000g kartofler: Både.
1600g gulerødder: Halvdelen revet. Helvdelen i mundrette stykker.
400g tomater: Halveret.
1 hvidkål: Fint.
4 fed hvidløg: Fint.

3. Bageplade med bagepapir: Kom kartoflerne og gulerødder (i stykker) på pladen adskilt fra hinanden.
Vend dem med olivenolie og salt.
Bag i ovnen i 30 min.

4. Ovnfast fad: Kom kyllingen i.
Drys med salt.
Steg kyllingen i ovnen i ca. 25 min.

5. Fad: Kom salatmix og cherrytomater på.
Dryp med eddike og olivenolie samt salt og peber.

6. Stor skål: Bland creme fraiche, 6 spsk. eddike, 6 tsk. sukker, hvidløg og lidt salt.
Tilsæt hvidkål og gulerødder (revne).
Smag til med salt og peber.

7. Server bagte kartofler og gulerødder med stegt kylling, tomatsalat og slaw til.

? Gem halvdelen af retten i lufttætte beholdere i køleskabet til dag 5.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Gnocchi med svampe, fennikel med rucola”]

1 fennikel
250g svampe
320g selleri i strimler
1 citron
800g frisk gnocchi
200ml kærnemælk
100g rucola

Basis
olivenolie
havsalt
sort peber
smør

Opskrift

1. ? Klargør og hak:
1 fennikel: Papirtynde skiver.
250g svampe: Små stykker.
320g selleri: Strimler.
2 citroner: Halveres.

2. Skål med koldt vand: Læg fenniklen i vandet.

3. Varm gryde med olivenolie: Steg svampene ved høj temperatur til de er gyldne.
Tilsæt 1 spsk. smør og steg i ca. 3 min.

4. Tilsæt selleri, 2 spsk. smør mere og 3 dl vand.
Steg i ca. 3 min. til saucen bliver tyk.
Smag til med salt, peber og citronsaft.

5. Varm pande med olie: Steg gnocchi ca. 4 min.
Tilsæt en klat smør og steg 2 min. yderligere.

6. Afdryp fenniklen.
Skål: Vend fenniklen og rucola.
Tilsæt kærnemælk, salt og 4 tsk. olivenolie og vend.

7. Dybe tallerkener: Anret gnocchi og svampe-saucen.
Server fennikelsalat til.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: (Rester) Hjemmelavede forårsruller med nudler, avocado og teriyaki”]

Jubii ? I dag skal vi have rester!

Vil du bruge tiden på lidt ekstra motion? ⚽

Eller måske læse en bog? ?

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: (Rester) Stegt kylling med bagte rodfrugter, tomatsalat og hvidkåls-slaw”]

Jubii ? I dag skal vi have rester!

Du har derfor tid til at spille et spil ?

Eller hvad med at gå en tur? ?

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″ padding=”16px 16px 16px 16px” margin=”0px 0px 0px 0px” bg_color=”rgb(255, 255, 255)”]

Ugens ingrediensliste

4 avocadoer
2 hjertesalat
1 lime
800g nudler
800g oksekød
3 agurker
200g teriyaki
36 stk rispapir
2000g kartofler
800g kylling
1600g gulerødder
120g salatmix
400g tomater
400ml creme fraiche
1 hvidkål
1 fennikel
300g svampe
320g selleri i strimler
1 citron
800g frisk gnocchi
200ml kærnemælk
100g rucola

Ugens basisvarer

4 fed hvidløg
olivenolie
sukker
soya
salt
peber
eddike
smør

[/col]

[/row]

[/section]