[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”5″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Madplan – Uge 11

4 PERSONER

[ux_price_table title=”Nemlig.com” price=”562 kr.”]

[week_cart_button week=’11’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Familie’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)”]

[row]

[col span=”8″ span__sm=”12″]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Risret med krydret kød, koriander, syltede rødløg og creme fraiche”]

800g jasminris
1 chili
2 lime
120g babyspinat
800g hakket oksekød
1 bundt koriander
800g tomater
400ml creme fraiche

Basis
olivenolie
salt
sukker
eddike
2 rødløg
krydderier
6 fed hvidløg

Opskrift

1. kog ris efter anvisning på pakken.

2. ? Klargør og hak:
1 chili: Fint.
2 lime: Både.
1 bundt koriander: Blade: Groft. Stilke: Fint.
800g tomater: Tern.
2 rødløg: Både.
6 fed hvidløg: Fint.

3. Kom lime, chili og babyspinat i små skåle.

4. Lille gryde: Kog 1 dl sukker og 1 dl eddike til sukkeret er smeltet væk.
Tilsæt løg. Lad simre i 3 min og tag gryden af blusset.
Lad løgene blive i gryden til servering.

5. Pande med olie: Steg kødet til det har fået farve.
Tilsæt hvidløg og stilke fra koriander.
Drys med salt og dine yndlingskrydderier (eks. paprika, cayennepeber, spidskommen og timian)
Tilsæt 1/3 af tomaterne til panden og steg kort.

6. Dybe tallekener: Server ris og kød toppet med koriander, babyspinat, tomater, chili, syltede løg og creme fraiche.
Med limebåde ved siden af.

? Gem halvdelen af retten i lufttætte beholdere i køleskabet til dag 4.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Burger med svitset kød, rødbedeslaw og tzatziki”]

2 agurk
4 røde peberfrugter
4 store gulerødder
4 store rødbeder
2 mini hjertesalat
400ml creme fraiche
800g skinkeschnitzler
8 burgerboller

Basis
olivenolie
salt
peber
6 fed hvidløg

Opskrift

1. Tænd ovnen på 200C.

2. ? Klargør og hak:
2 agurk: Revet.
4 røde peberfrugter: Tynde skiver.
4 store gulerødder: Revet.
4 store rødbeder: Revet.
2 mini hjertesalat: Fint.
6 fed hvidløg: 2 fed presset. 4 fed skiver.
800g skinkeschnitzler: Tynde strimler.

3. Kom agurk i en si.
Drys med 2 tsk. salt og lad vandet fra agurken dryppe af.
Klem det sidste vand ud og kom i en skål.
Vend med creme fraiche, 2 presset hvidløg og 4 spsk olivenolie.

4. Fad eller små skåle: Anret de hakkede grøntsager.

5. Meget varm pande med lidt olivenolie: Steg kød og skiver af hvidløg i ca. 4 min.
Krydr med salt og peber.

6. Varm burgerbollerne efter anvisning på pakken.

7. Server burgere med kød, grøntsager og tzatziki.

? Gem halvdelen af retten i lufttætte beholdere i køleskabet til dag 5.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Indonesisk kartoffelcurry med spidskålssalat og spejlæg”]

2 rød peberfrugt
46g grøn karrypasta
1000g kartofler
4 æg
1 spidskål
4 tomater
1 bundt dild

Basis
olivenolie
salt
æbleeddike
1 løg
2 fed hvidløg

Opskrift

1. Kog kartofler i godt saltet vand.

2. ? Klargør og hak:
2 rød peberfrugt: Tern.
1 spidskål: Strimler.
4 tomater: Tern.
1 bundt dild: Fint.
1 løg: Fint.
2 fed hvidløg: Presset.
kogte kartofler: Halveres.

3. Varm pande med olivenolie: Steg løg, hvidløg og peberfrugt til de bliver lidt møre.
Tilsæt lidt grøn karrypasta efter smag og steg i yderligere 4 min.
Tilsæt kartofler og steg i yderligere 3 min.
Smag til med eddike og salt.

4. Varm pande med olie: Spejl æggene.
drys med salt.

5. Skål: Bland spidskål og tomater
Tilsæt salt, olivenolie og eddike.

6. Den varme pande med kartofler: Vend dilden i lige inden servering.

7. Tallerkener: Anret kartofler og top med spejlæg.
Spis spidskålssalaten til.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: (Rester) Risret med krydret kød, koriander, syltede rødløg og creme fraiche”]

Jubii ? I dag skal vi have rester!

Vil du bruge tiden på lidt ekstra motion? ⚽

Eller måske læse en bog? ?

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: (Rester) Burger med svitset kød, rødbedeslaw og tzatziki”]

Jubii ? I dag skal vi have rester!

Du har derfor tid til at spille et spil ?

Eller hvad med at gå en tur? ?

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″ padding=”16px 16px 16px 16px” margin=”0px 0px 0px 0px” bg_color=”rgb(255, 255, 255)”]

Ugens ingrediensliste

800g jasminris
1 chili
2 lime
120g babyspinat
800g hakket oksekød
1 bundt koriander
1000g tomater
800ml creme fraiche
2 agurker
6 røde peberfrugter
4 store gulerødder
4 store rødbeder
2 mini hjertesalat
800g skinkeschnitzler
8 burgerboller
46g grøn karrypasta
1000g kartofler
4 æg
1 spidskål
1 bundt dild

Ugens basisvarer

olivenolie
salt
sukker
eddike
2 rødløg
krydderier
14 fed hvidløg
peber
1 løg

[/col]

[/row]

[/section]