[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”5″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Madplan – Uge 11

2 PERSONER

[ux_price_table title=”Nemlig.com” price=”403 kr.”]

[week_cart_button week=’11’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Hurtig’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)”]

[row]

[col span=”8″ span__sm=”12″]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Risret med krydret kød, koriander, syltede rødløg og creme fraiche”]

400g jasminris
½ chili
1 lime
60g babyspinat
400g hakket oksekød
1 bundt koriander
400g tomater
200ml creme fraiche

Basis
olivenolie
salt
sukker
eddike
1 rødløg
krydderier
3 fed hvidløg

Opskrift

1. kog ris efter anvisning på pakken.

2. ? Klargør og hak:
½ chili: Fint.
1 lime: Både.
1 bundt koriander: Blade: Groft. Stilke: Fint.
400g tomater: Tern.
1 rødløg: Både.
3 fed hvidløg: Fint.

3. Kom lime, chili og babyspinat i små skåle.

4. Lille gryde: Kog ½ dl sukker og ½ dl eddike til sukkeret er smeltet væk.
Tilsæt løg. Lad simre i 3 min og tag gryden af blusset.
Lad løgene blive i gryden til servering.

5. Pande med olie: Steg kødet til det har fået farve.
Tilsæt hvidløg og stilke fra koriander.
Drys med salt og dine yndlingskrydderier (eks. paprika, cayennepeber, spidskommen og timian)
Tilsæt 1/3 af tomaterne til panden og steg kort.

6. Dybe tallekener: Server ris og kød toppet med koriander, babyspinat, tomater, chili, syltede løg og creme fraiche.
Med limebåde ved siden af.

? Gem halvdelen af retten i lufttætte beholdere i køleskabet til dag 4.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Burger med svitset kød, rødbedeslaw og tzatziki”]

1 agurk
2 røde peberfrugter
2 store gulerødder
2 store rødbeder
1 mini hjertesalat
200ml creme fraiche
400g skinkeschnitzler
4 burgerboller

Basis
olivenolie
salt
peber
3 fed hvidløg

Opskrift

1. Tænd ovnen på 200C.

2. ? Klargør og hak:
1 agurk: Revet.
2 røde peberfrugter: Tynde skiver.
2 store gulerødder: Revet.
2 store rødbeder: Revet.
1 mini hjertesalat: Fint.
3 fed hvidløg: 1 fed presset. 2 fed skiver.
400g skinkeschnitzler: Tynde strimler.

3. Kom agurk i en si.
Drys med 1 tsk. salt og lad vandet fra agurken dryppe af.
Klem det sidste vand ud og kom i en skål.
Vend med creme fraiche, 1 presset hvidløg og 2 spsk olivenolie.

4. Fad eller små skåle: Anret de hakkede grøntsager.

5. Meget varm pande med lidt olivenolie: Steg kød og skiver af hvidløg i ca. 4 min.
Krydr med salt og peber.

6. Varm burgerbollerne efter anvisning på pakken.

7. Server burgere med kød, grøntsager og tzatziki.

? Gem halvdelen af retten i lufttætte beholdere i køleskabet til dag 5.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Indonesisk kartoffelcurry med spidskålssalat og spejlæg”]

1 rød peberfrugt
23g grøn karrypasta
500g kartofler
2 æg
½ spidskål
2 tomater
1 bundt dild

Basis
olivenolie
salt
æbleeddike
½ løg
1 fed hvidløg

Opskrift

1. Kog kartofler i godt saltet vand.

2. ? Klargør og hak:
1 rød peberfrugt: Tern.
½ spidskål: Strimler.
2 tomater: Tern.
1 bundt dild: Fint.
½ løg: Fint.
1 fed hvidløg: Presset.
kogte kartofler: Halveres.

3. Varm pande med olivenolie: Steg løg, hvidløg og peberfrugt til de bliver lidt møre.
Tilsæt lidt grøn karrypasta efter smag og steg i yderligere 4 min.
Tilsæt kartofler og steg i yderligere 3 min.
Smag til med eddike og salt.

4. Varm pande med olie: Spejl æggene.
drys med salt.

5. Skål: Bland spidskål og tomater
Tilsæt salt, olivenolie og eddike.

6. Den varme pande med kartofler: Vend dilden i lige inden servering.

7. Tallerkener: Anret kartofler og top med spejlæg.
Spis spidskålssalaten til.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: (Rester) Risret med krydret kød, koriander, syltede rødløg og creme fraiche”]

Jubii ? I dag skal vi have rester!

Vil du bruge tiden på lidt ekstra motion? ⚽

Eller måske læse en bog? ?

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: (Rester) Burger med svitset kød, rødbedeslaw og tzatziki”]

Jubii ? I dag skal vi have rester!

Du har derfor tid til at spille et spil ?

Eller hvad med at gå en tur? ?

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″ padding=”16px 16px 16px 16px” margin=”0px 0px 0px 0px” bg_color=”rgb(255, 255, 255)”]

Ugens ingrediensliste

400g jasminris
½ chili
1 lime
60g babyspinat
400g hakket oksekød
1 bundt koriander
500g tomater
400ml creme fraiche
1 agurk
3 røde peberfrugter
2 store gulerødder
2 store rødbeder
1 mini hjertesalat
400g skinkeschnitzler
4 burgerboller
23g grøn karrypasta
500g kartofler
2 æg
½ spidskål
1 bundt dild

Ugens basisvarer

olivenolie
salt
sukker
eddike
1 rødløg
krydderier
7 fed hvidløg
peber
½ løg

[/col]

[/row]

[/section]