[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Solo – Uge 40

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”4″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”450 kr.” description=”80% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’40’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Vegetar’]

28 varer:

1 kg gulerødder
10 Mandler
4 riskager med chokolade
1 banan
4 æbler
1 dåse butterbeans
1 æg
1 lille glas grøn pesto
1 spidskål
1 pose edamamebønner
1 dl bulgur
140 g puck-ost
280 g kylling
1 creme fraiche
1 spsk brun farin
1 ingefær
1 lime
225-250 g hvid fisk
125 g nudler (gerne fuldkornsnudler)
1 savojkål
100 g røde linser
1 dåse hakkede tomater
1 dl yoghurt naturel
1 agurk
2 naanbrød

Basis
Rugbrød
Sennep
Flydende honning
Salt
Peber
Karry
Chiliflager
Spidskommen
Gurkemeje
Stødt koriander
Kardemomme
Løg
Hvidløg
Olivenolie
Grøntsagsbouillon
Sukker
Eddike (f.eks. æbleeddike)
Hvedemel
Smør

Se indkøbsliste

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”442 kr.” description=”68% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’40’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Vegetar’]

25 varegrupper:

1 kg gulerødder
10 Mandler
4 riskager med chokolade
1 banan
4 æbler
1 dåse butterbeans
1 æg
1 lille glas grøn pesto
1 spidskål
1 pose edamamebønner
1 dl bulgur
140 g puck-ost
290 g kylling
1 creme fraiche
1 spsk brun farin
1 ingefær
1 lime
225-250 g hvid fisk
125 g nudler (gerne fuldkornsnudler)
1 savojkål
100 g røde linser
1 dåse hakkede tomater
1 dl yoghurt naturel
1 agurk
2 naanbrød

Basis
Rugbrød
Sennep
Flydende honning
Salt
Peber
Karry
Chiliflager
Spidskommen
Gurkemeje
Stødt koriander
Kardemomme
Løg
Hvidløg
Olivenolie
Grøntsagsbouillon
Sukker
Eddike (f.eks. æbleeddike)
Hvedemel
Smør

Se indkøbsliste

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[/section]
[section]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image_box img=”5115″ image_width=”20″]

UGENS OPKRIFTER

[/ux_image_box]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px” margin=”0px 0px 0px 30px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Hjemmelavde sprøde gnocchi vendt i grøn pesto og salat”]

✔️ Aftensmad: Hjemmelavde sprøde gnocchi vendt i grøn pesto og salat

Ingredienser:
1 ds. butterbeans
1 æg
1⁄2 tsk. salt
125 g hvedemel
1 spsk. smør
1-2 tsk grøn pesto
¼ spidskål
1 håndfuld edamamebønner

??‍? Fremgangsmåde:

1. Dræn butterbeansene fra dåsen, og skyl dem i en sigte.

2. Kom bønnerne i en foodprocessor sammen med æg og salt, og kør maskinen, til du får en jævn konsistens. Tilsæt melet, og kør igen, til det samler sig til en smidig, let klistret dej.

3. Drys lidt mel på bordet, og kom dejen ud på bordet. Del dejen i 4 stykker, og rul dem ud i lange pølser.

4. Skær pølserne i mindre bidder, og brug en gaffel til at trykke bidderne let sammen.

5. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og tilsæt dine gnocchier. Kog dem i ca. 3-5 minutter, til de flyder til overfladen og føles mere faste. Hæld grydens indhold over i en sigte, og skyl den kogte gnocchi i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.

6. Smelt smørret på en stor pande, og tilsæt de af- dryppede gnocchier.

7. Lad dem stege i ca. 10 minutter, til de bliver let gyldne. Hæld gnocchierne i en skål, og vend dine gnocchier i pesto. Tilsæt ¼ fintsnittet spidskål og pillede edamamebønner. Vend rundt. Hvis dine edamamebønner er frosne overhældes de kogt vand, lad det stå 1-2 min og hæld vandet fra. Overhæld med koldt vand.

? Tip: Vask dine gulerødder og skær i stave. Kom dem i koldt vandt i køleskabet, så er de lige klar til at tage med i morgen. Æblet skæres i både i morgen tidlig eller tages med helt.

? Tip: De kogte gnoccihier kan godt fryses.

? Lav salaten til frokosten i morgen. Se opskriften under dag 2.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Sprøde gnocchi med kylling og fetacreme”]

[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

✔️ FROKOST: Bulgursalat med cremet feta
✔️ MELLEMMÅLTID: Gulerodsstave og 1 æble
✔️ AFTENSMAD: Sprøde gnocchi med kylling og fetacreme

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? FROKOST: Bulgur salat med cremet feta

Ingredienser:
Ingredienser:
1 dl bulgur
¼ spidskål
1-2 gulerødder
40 g feta (puck-ost)

??‍? Fremgangsmåde:

1. Kog bulguren efter anvisning på pakken.

2. Skyl gulerødder og skær i små tern.

3. Vend kogt bulgur med spidskål og gulerødder. Smuldr feta ud over og vend godt rundt.

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

? AFTENSMAD: Sprøde gnocchi med kylling og fetacreme

Ingredienser:

En pakke kylling
Gnocchi
1 spsk smør

Fetacreme:
100 g feta (puckost)
½ dl creme fraiche
Salt og peber

??‍? Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Kom kyllingfillet på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olie over og drys med salt og peber. Steg i ovnen i ca. 30 min. til de er gyldne og gennemtilberedt.

3. Mos fetaost og creme fraiche sammen i en skål med en gaffel eller en stavblender. Smag til med salt og peber.

4. Smelt smørret på en stor pande, og tilsæt gnocchierne.

5. Lad dem stege i ca. 10 minutter, til de bliver let gyldne. Hæld gnocchierne i en skål og nyd til din stegte kylling og fetacreme.

? Gem noget kyllingfillet til kyllingsalaten i morgen. Se opskriften på denne på dag 3.

? Tip: Vask gulerødder og skær i stave. Læg dem i koldt vand natten over, så er de klar til frokosten i morgen.

? Tip: Stegt kylling kan fryses.

[/col_inner]

[/row_inner]

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Marineret fisk med nudler og savojkål”]

[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

✔️ FROKOST: Kyllingesalat på rugbrød med gulerodsstave.
✔️ MELLEMMÅLTID: 10 mandler og en banan
✔️ AFTENSMAD: Marineret fisk med nudler og savojkål

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? FROKOST: Kyllingesalat på rugbrød med snackgrønt

Stegt kylling (fra i går)
1-2 spsk creme fraiche
½ tsk sennep
Salt og peber
2-3 skiver rugbrød

??‍? Fremgangsmåde:
1. Skær kyllingfillet i mindre stykker.

2. Rør creme fraiche med sennep og vend kyllingen i. Smag til med salt og peber.

3. Anret din kyllingesalat ovenpå rugbrød og spis gulerodsstave til.

? OBS: evt. tag kyllingesalaten med i en bøtte ved siden af rugbrødet og anret det lige inden du skal spise.

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

? AFTENSMAD: Marineret fisk med nudler og savojkål

1¼ dl creme fraiche
1 spsk brun farin
1 tsk chiliflager
½ spsk ingefær
¼ spsk limesaft
⅜ tsk groft salt
225-250 g hvid fisk i store tern (ca. 4 x 4 cm)
1 spsk rapsolie
1 spsk vand
125 g tørrede nudler (gerne fuldkornsnudler)
1½ liter vand
¾ tsk groft salt
300 g fintstrimlet savojkål

??‍? Fremgangsmåde:
1. Vend det syrnede produkt, farin, chiliflager, fintrevet ingefær, limesaft og salt sammen til en marinade.

2. Tag ca. halvdelen af marinaden fra. Skær fisken i store tern ca. 4 x 4 cm og vend dem i dressingen.

3. Lad ½ spsk af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg halvdelen af fiskestykkerne ca. 2 min. på hver side (ca. 4 min. i alt). Tag fiskestykkerne op og hold dem varme. Steg resten af fisken i den sidste spiseske fedtstof.

4. Rør imens vand i resten af marinaden (til en sødstærk dressing) og stil den tildækket i køleskabet.

5. Skær savojkål i fine strimler.

6. Kom nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 3 min. under omrøring, er nudlerne “løst op” og møre uden at være bløde. Tilsæt savojkål og lad nudler og kål dryppe af i et dørslag.

7. Rør den sødstærke dressing op og smag til. Kom nudler og savojkål i et varmt fad. Drys de stegte fiskestykker.

? Gem halvdelen af retten til frokosten i morgen.

[/col_inner]

[/row_inner]

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Dahl med raita og naanbrød”]

[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

✔️ FROKOST: Marineret fisk med nudler og savojkål
✔️ MELLEMMÅLTID: 1-2 riskager med mørk chokolade og 1 æble
✔️ AFTENSMAD: Dahl med raita og naanbrød

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? AFTENSMAD: Dahl med raita og naanbrød

2 hvidløgsfed
1 spsk frisk ingefær
1 spsk olivenolie
1 ½ tsk karry
½ spsk stødt spidskommen
¼ spsk stødt koriander
¼ tsk kardemomme
¼ tsk chiliflager
2½ -3 dl grøntsagsboullion
100 g røde linser
1 dåse flåede, hakkede tomater

Raita:
1 dl yoghurt naturel, drænet (eller græsk yoghurt)
¼ groftrevet agurk
½ fed presset hvidløg
¼ tsk spidskommen
salt og peber

1 naanbrød

??‍? Fremgangsmåde:
1. Varm olien i en kasserolle ved middel varme og tilsæt finthakket hvidløg og fintrevet ingefær, rør rundt i 1 minut, hvorefter karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager tilsættes, svits krydderierne af i et minutstid under omrøring.

2. Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater.

3. Lad det simre under låg i 30-45 minutter. Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt vand, hvis den bliver for fast.

4. Bland yoghurtdressingen: Riv agurk på den grove side af rivejernet. Bland det med yoghurt, presset hvidløg, spidskommen og smag den til med salt og peber. Sæt på køl ind til det skal serveres.

5. Lun naanbrød i ovnen eller på en brødrister.

6. Smag dahl til med salt og server i dybe skåle med kølig agurkedressing og lunt naanbrød.

Gem halvdelen af dahl og raita til i morgen aften.

Tip: Hvis du er til koriander, kan de med fordel købes med og drysses ud over retten.

Tip: Imens dahl står og passer lidt sig selv, kan du mikse en salat sammen til i morgen. Se opskriften på dag 5

Tip: Dahl kan holde sig i køleskabet ca. 2 dage eller fryses ned.

[/col_inner]

[/row_inner]

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Dahl med raita og naanbrød”]

[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

✔️ FROKOST: Kålsalat med edamamebønner og evt. rugbrød med smør
✔️ MELLEMMÅLTID: 1-2 riskager med mørk chokolade og 1 æble
✔️ AFTENSMAD: Dahl med raita og naan brød

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? FROKOST: Kålsalat med edamamebønner

200 g savojkål
1 håndfuld edamamebønner
1-2 gulerødder
1 æble

Dressing:
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
1 tsk sennep
evt. eddike.
Evt. 1 stykke rugbrød med smør

??‍? Fremgangsmåde:
1. Snit savojkål fint.

2. Bland dressingen sammen og vend den med kål. Kram den gerne lidt ind i kålen med hånden.

3. Vask gulerødderne og skær i tynde skiver på skrå.

4. Vask æblet og skær i små tern.

5. Vend alle ingredienserne sammen.

Nyd din salat evt. med et stykke rugbrød til med smør på.

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

? AFTENSMAD: Dahl med raita og naan brød

Lun din dahl fra i går og nyd den med raita og lunt naanbrød.

[/col_inner]

[/row_inner]

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/section]
[gap]