[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Solo – Uge 39

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”403 kr.” description=”88% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’39’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Vegetar’]

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”443 kr.” description=”76% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’39’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Vegetar’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[tabgroup style=”tabs” align=”center”]

[tab title=”Opskrifter”]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”2″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image id=”5044″ width=”16″]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Kyllingefrikadeller med ingefær-hvidløgspuré og pastasalat”]

✔️ Aftensmad: Kyllingefrikadeller med ingefær-hvidløgspuré og salat

Ingredienser:
400-500 g hakket kyllingekød
2 tsk salt
1 æg
2 spsk havregryn
3-4 fed hvidløg
60 g ingefær
1 dl sesamolie

??‍? Fremgangsmåde:

1. Skræl ingefæren og blend til en grov pure sammen med hvidløg og sesamolie.

2. Rør kødet sejt med salt.

3. Bland farsen sammen med ingefær-hvidløgs pureen, æg og havregryn.

4. Form små runde frikadeller i vha. din ene hånd og en spiseske. Pres dem en smule tyndere når du ligger dem på panden.

5. Steg på en varm pande til de er gennemstegt (ca. 3 min på hver side afhængig af størrelsen).

Pastasalat
Ingredienser:
100 g pasta
1 dåse kikærter
75 g bladselleri
1/2 agurk
10 cherrytomater
50 g salatost i tern
1½ spsk friskpresset citronsaft

??‍? Fremgangsmåde:

1. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Kom det i en sigte og skyl det under koldt vand. 2. Dræn kikærterne for vand og skyl dem over med koldt vand, så lagen kommer af.

2. Skær grøntsager i tern. Smuldr osten og bland den med citronsaft. Bland det hele sammen i en skål.
Note: Gem halvdelen af din pastasalat til frokosten i morgen.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Burger med kyllingefrikadeller og spidskålssalat”]

[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

✔️ FROKOST: Pastasalat fra aftenen før.
✔️ MELLEMMÅLTID: 1 banan og en lille håndfuld mandler
✔️ AFTENSMAD: Burger med kyllingefrikadeller og spidskålssalat

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? AFTENSMAD: Burger med kyllingefrikadeller og spidskålssalat

Ingredienser:
1 burgerbolle
2-3 kyllingefrikadeller
Mayonnaise og sennep til smørelse
4-5 skiver agurk

Spidskålssalat
Ingredienser:
½ spidskål
1 spsk. salt
10 mandler
1/2 æble
½ tsk. honning
½ tsk. sennep
Saften fra ¼ citron
½ fed hvidløg
Friskkværnet peber

??‍? Fremgangsmåde:

1. Snit spidskålen helt fint og drys 2 spsk. salt over kålen. Vend det godt og lad spidskålen trække i 30 minutter, hvorefter den skylles grundigt i koldt vand og dryppes godt af.

2. Rør en dressing af honning, citronsaft, sennep, hvidløg og friskkværnet peber.

3. Vend dressingen i spidskålen og anret med finthakkede æbletern og hakkede mandler.

[/col_inner]

[/row_inner]

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Gulerodssuppe med sprøde croutoner”]

[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

✔️ FROKOST: Spidskålssalat med kyllingefrikadeller.
✔️ MELLEMMÅLTID: Edamamebønner
✔️ AFTENSMAD: Gulerodssuppe med sprøde croutoner

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? FROKOST: Spidskålssalat med perlespelt

Rester fra aftensmaden i går

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

? MELLEMMÅLTID: Edamamebønner

Tilberedning af frosne edamamebønner
De skal ikke tøes op før tilberedning. Tag den ønskede mængde i en gryde spilkogende vand tilsat en smule salt. De skal have 1 minut, endelig ikke længere. Vandet hældes fra. Anret edamamebønnerne i en skål/bøtte, med evt. citron eller limebåde og salt drysset over

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? AFTENSMAD: AFTENSMAD: Gulerodssuppe med sprøde croutoner

Ingredienser:

1 spsk olivenolie
½-1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk karry
½ tsk chiliflager
¼ tsk spidskommen
½ tsk gurkemeje
1 tsk salt
450 g gulerødder
3-4 dl vand med 1 grøntsagsbouillonterning
Eddike
½-1 burgerbolle

??‍? Fremgangsmåde:

1. Hak løg i grove tern og hvidløg helt fint.

2. Vask og evt. skræl gulerødder (men det behøves ikke) og skær dem i grove tern

3. Varm en gryde med olivenolie og svits løg og hvidløg i ca. 3 min.

4. Tilsæt alle krydderierne og steg videre i ca. 1-2 minutter.

5. Tilsæt gulerødderne og vand.

6. Lad det få et opkog og skru derefter ned til svag varme. Lad det simre i 20-25 min.

7. Skær ½-1 burgerbolle i tern a ca. 1 x 1 cm. til croutoner.

8. Opvarm en pande med rigeligt af olie og steg croutonerne gyldne og sprøde. Når de er gyldne lægges de på fedtsugendepapir og krydres med salt og peber.

9. Blend suppen glat med en stavblender og smag til med salt, peber og eddike. Top den med sprøde croutoner.

? Gem halvdelen af gulerodssuppen til fredag aften.

? TIP: Skær gulerødder i stave og læg dem i vand i køleskabet natten over. Så er de klar til at tage med i morgen som mellemmåltid.

[/col_inner]

[/row_inner]

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Burger med pulled laks og spidskålssalat med mormordressing”]

[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

✔️ Frokost: Rugbrød med æggesalat med karry og hytteost.
✔️ Mellemmåltid: Snackgulerødder og æbler
✔️ Aftensmad: Burger med pulled laks og spidskålssalat med mormordressing

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? FROKOST: Rugbrød med æggesalat med karry og hytteost.

Æggesalat
Ingredienser:
75 g hytteost
½ tsk karry
¼-1/2 tsk sukker
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
25 g bladselleri
1 lille gulerod
½ bundt fintskåret dild
3 hakkede hårdkogte æg

??‍? Fremgangsmåde:

1. Sær vand over til æg. Kog dem i 8-9 min. Når de er kogt færdig hældes vandet fra og de overhældes med koldt vand.

2. Kom hytteost, karry, sukker, salt og peber i en foodprocessor eller en blender og blend ved højeste hastighed i ca. 3 min. eller til cremen er helt glat.

3. Vask bladselleri for evt. snavs og skær det fint.

4. Vask gulerod og skær i små tern.

5. Skyl dild og skær det fint.

6. Pil skallen af de kogte æg og hak dem i grove stykker.

7. Vend cremen med de øvrige ingredienser. Smag til med salt, peber og syre f.eks. eddike eller citron.

? Gem halvdelen af æggesalaten til i morgen.

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

? AFTENSMAD: Burger med pulled laks og spidskålssalat med mormordressing

Ingredienser:
1 burgerbolle
Mayonnaise og sennep til smørelse
2 blade hjertesalat
4 skiver agurk
100-125 g pulled laks

Spidskålssalat med mormordressing
Ingredienser:
1 spsk eddike (f.eks. æbleeddike)
1 tsk sukker
1 spsk piskefløde
Salt og peber
½ spidskål
1 æble
½ bundt dild
1 håndfuld edamamebønner

??‍? Fremgangsmåde:

1. Pisk eddike, sukker og fløde sammen.

2. Smag til med salt og peber, og stil dressingen på køl.

3. Snit kålen i tynde strimler. Skær det inderste af kålstokken helt fint.

4. Drys med lidt salt og sukker.

5. Overhæld de frosne edamamebønner med skal/eller uden med kogende vand. Lad det stå 1 minut og hæld vandet fra. Pil bønnerne ud fra skalen.

6. Skær æblet i tynde både og vend dem sammen med kålen.

7. Pluk dilden i små kviste, og kom dem i salaten.

8. Vend dressingen i salaten lige inden servering.

Lun din burgerbolle og smør den med mayonnaise og sennep. Læg 1-2 blade hjertesalat på bunden, et par skiver agurk og top med pulled laks. Læg ”låg” på og nyd din spidskålssalat til.

? Gem halvdelen af salaten til frokost i morgen.

[/col_inner]

[/row_inner]

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Gulerodssuppe med sprøde croutoner”]

[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

✔️ FROKOST: Spidskålssalat med mormordressing toppet med æggesalat
✔️ MELLEMMÅLTID: Rugbrød med hytteost og en banan
✔️ AFTENSSMAD: Gulerodssuppe med sprøde croutoner

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? FROKOST: Spidskålssalat med mormordressing toppet med æggesalat

Kom det resterende af spidskålssalaten i en bøtte og top den med æggesalat og evt. pulled laks hvis du har mere tilbage.

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

? AFTENSMAD: Gulerodssuppe med sprøde croutoner

Brødcroutoner:
1. Skær ½-1 burgerbolle i tern a ca. 1 x 1 cm. til croutoner.

2. Opvarm en pande med rigeligt af olie og steg croutonerne gyldne og sprøde. Når de er gyldne lægges de på fedtsugendepapir og krydres med salt og peber.

3. Opvarm gulerodssuppen og top den med sprøde croutoner.

[/col_inner]

[/row_inner]

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/tab]
[tab title=”Basis”]

Rugbrød
Sennep
Flydende honning
Salt
Peber
Tørret timian
Karry
Chiliflager
Spidskommen
Gurkemeje
Løg
Hvidløg
Olivenolie
Grøntsagsbouillon
Sukker
Eddike (f.eks. æbleeddike)

[/tab]
[tab title=”Liste”]

29 varer / 25 varegrupper:

4 burgerbolle
2 tsk mayonnaise
100 g pasta
1 dåse kikærter
100 g bladselleri
1 agurk
10 cherrytomater
50 g salatost i tern
3 spsk citronsaft
400-500 g hakket kyllingekød
4 æg
1 pk havregryn
60 g ingefær
1 dl sesamolie
1 spidskål
10 mandler
3 æbler
1 pose edamamebønner
700 g gulerødder
100 g hytteost
1 hjertesalat
125 g pulled laks
1 lille piskefløde
1 bundt dild
2 bananer

[/tab]

[/tabgroup]

[/section]
[gap]