[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Solo – Uge 38

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”415 kr.” description=”92% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’38’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Vegetar’]

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”440 kr.” description=”67% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’38’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Vegetar’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[tabgroup style=”tabs” align=”center”]

[tab title=”Opskrifter”]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”2″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image id=”5044″ width=”16″]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Torsk i fad med kartofler”]

✔️ Aftensmad: Torsk i fad med kartofler

Ingredienser:
225-250 g torskefilet
½ tsk salt
¼-½ dl klippet frisk purløg
15 g smør eller andet fedtstof
1½ løg
3 gulerødder
½ tsk salt
Peber
1½ spsk hvedemel
¼ l mælkesauce
25 g revet ost
1 spsk rasp

Tilbehør:
4-6 kartofler

??‍? Fremgangsmåde:

1. Del fileterne i mindre stykker og fordel dem i et smurt ovnfast fad. Drys salt og halvdelen af den klippede purløg over fisken.

2. Pil løg og skær i tynde halve både.

3. Vask gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.

4. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.

5. Svits løg og gulerødder i ca. 3 min. og tilsæt salt og peber.

6. Kom mel i en skål og rør hvid mælkesauce i lidt efter lidt.

7. Vend de svitsede grøntsager i saucen og smag til.

8. Fordel grøntsagsblandingen, resten af den klippede purløg, ost og rasp over fisken i nævnte rækkefølge. Bag retten midt i ovnen i ca. 30 min ved 225 grader.

9. Kog kartoflerne 10-12 min. afhængig af størrelse, til de er næsten møre. Sluk for varmen og lad dem trække færdig i vandet.

? NOTE:
Gem 2-3 kartofler til din frokost i morgen.
Gem halvdelen af torsk i fad til i morgen aften.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Torsk i fad med grønkålssalat med perlespelt”]

[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

✔️ Frokost: Kartoffelmadder med snackgrønt
✔️ Mellemmåltid: Gulerodsstave og æblebåde
✔️ Aftensmad: Torsk i fad med spidskålssalat med perlespelt

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? FROKOST: Kartoffelmadder med snackgrønt

Ingredienser:
2-3 stykker rugbrød
Sennep og mayonnaise til smørelse på brødet
Klippet purløg til topping
2-3 kartofler

Snackgrønt: 3 gulerødder og 1 peberfrugt

??‍? Fremgangsmåde:
1. Smør en blanding af sennep og mayonnaise på rugbrødet.

2. Skær skiver af de kolde kartofler og kom dem på rugbrødet. Top med klippet purløg.

3. Skær stave af gulerødder og peberfrugt.

? TIP: Skær dine gulerødder i stave aftenen før og læg dem i koldt vandt i køleskabet. Så holder de sig gode sprøde i løbet af dagen.

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

? MELLEMMÅLTID: Gulerodsstave og æblebåde

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? AFTENSMAD: Torsk i fad med spidskålsalat

Lun torsk i fad i ovnen/microovnen eller spist det koldt.

Spidskålsalat
Ingredienser:
200-300 g spidskål
2 dl perlespelt
125 g bacon
2-3 æbler
lidt peber
1½ spsk dijonsennep
1½ spsk flydende honning
½ citron, saften heraf
1 håndfuld rosiner

??‍? Fremgangsmåde:
1. Kog perlespelt i en gryde med vand og lidt salt efter anvisningen på pakken til de er møre. Skyld evt. med kold vand og lad dem dryppe godt af.

2. Vask spidskål og snit det fint. Skær bacon i tern og æblerne i både.

3. Steg bacon sprødt og gyldent på en pande – tilsæt æblerne, og steg fortsat 2-3 min.

4. Krydr med lidt peber, og kom grønkål på panden de sidste 2 min. Hæld det i en skål.

5. Rør dijonsennep sammen med flydende honning og citronsaft.

6. Bland kålblandingen med æbler og bacon sammen med dressingen og de kogte perlespelt.

7. Anret på et fad eller i en skål, og drys med rosiner.

? Note:
Gem halvdelen af salaten til frokost i morgen.

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

Mellemmåltid til resten af ugen

Havregrynsmuffins
10 stk

Ingredienser:
4 dl. havregryn
4 dl. vand
2 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
2 moden banan
4 spsk rosiner
Evt. hakkede mandler

??‍? Fremgangsmåde:
1. Mos bananen i en skål og bland de øvrige ingredienserne i.

2. Fyld dem i muffinsforme og top evt. med hakkede mandler.

3. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

[/col_inner]

[/row_inner]

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Tærte med stegte svampe og aubergine”]

[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

✔️ Frokost: Spidskålssalat med perlespelt
✔️ Mellemmåltid: Havregrynsmuffin
✔️ Aftensmad: Tærte med stegte svampe og aubergine

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? FROKOST: Spidskålssalat med perlespelt

Rester fra aftensmaden i går

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

? MELLEMMÅLTID: 2 havregrynsmuffins

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? AFTENSMAD: Tærte med stegte svampe og aubergine

Ingredienser:
Bund:
1 dl vand
¼ dl oliven olie
80 g havremel (blendet havegryn)
100 g hvedemel

Fyld:
200 g brune champignon
1 aubergine
1 løg
½-1 peberfrugt

Æggesnaps:
5 æg
¾ dl mælk
100 g flødeost
Salt og peber
En god håndfuld hakket persille

??‍? Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne til dejen sammen, og rul den ud på et let meldrysset bord. Læg den i en smurt tærteform (ca. 22 cm)

2. Prik bunden med en gaffel og bag den i ca. 10 min. ved 175 grader.

Lav fyldet imens:
3. Pil løget og halverer det. Skær i skiver.

4. Rens champignon og skær i skiver. Vask aubergine og skær i tern. Vask peberfrugten og skær i tern.

5. Varm en pande op med olie op steg først løgene bløde. Kom derefter champignon og aubergine på og steg til det hele er gyldent og mørt.

6. Fordel fyldet på den forbagte tærte bund.

7. Pisk æggemassen sammen og hæld udover.

8. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.

? Nyd 1/3 af tærten til din aftensmad, og gem 2 x 1/3 af tærten til frokost de næste to dage.

[/col_inner]

[/row_inner]

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Cremet grønsagssuppe”]

[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

✔️ Frokost: Tærte med stegte svampe og aubergine
✔️ Mellemmåltid: 2 havregrynsmuffins
✔️ Aftensmad: Cremet grønsagssuppe

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? AFTENSMAD: Tærte med stegte svampe og aubergine

Ingredienser:
½ kg knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
250 g kartofler
½ løg
½ spsk olivenolie
1 fed hvidløg
¾ l grønsagsbouillon
1-2 tsk tørret timian
½ dl mælk
Salt og peber

Tilbehør
1-2 æbler,1 lille bundt persille og ristet rugbrød eller en fuldkornsbolle

??‍? Fremgangsmåde:
1. Skræl selleri, pastinakker og persillerødder og skær i små tern.

2. Skræl kartoflerne og skær i små tern. Hak løget.

3. Varm olien i en gryde og svits løg og presset hvidløg. Tilsæt grøntsager og kartofler og svits et par minutter. Hæld 3 dl bouillon på og timian.

4. Lad suppen simre under låg i ca. 15 min. til grønsagerne er møre.

5. Blend suppen. Tag halvdelen fra til næste dag. Spæd resten af suppen til med resten af bouillonen og mælk og varm op. Smag suppen til med salt og peber.

6. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Server suppen med æbler, hakket persille og brød.

[/col_inner]

[/row_inner]

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Pasta med grøntsagsauce”]

[row_inner]

[col_inner span__sm=”12″]

✔️ Frokost: Tærte med stegte svampe og aubergine
✔️ Mellemmåltid: 2 havregrynsmuffins
✔️ Aftensmad: Pasta med grøntsagsauce

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner col_bg=”rgb(237, 237, 237)”]

[col_inner span__sm=”12″]

? AFTENSMAD: Pasta med grøntsagsauce

Ingredienser:
Resten af suppen fra i går aftes
Fuldkornspasta
Revet ost
Frisk basilikum

??‍? Fremgangsmåde:
1. Kog pastaen efter anvisning på pakken.

2. Lun resten af suppen og vend med kogt pasta. Top med revet ost og frisk basilikum.

[/col_inner]

[/row_inner]

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/tab]
[tab title=”Basis”]

Rugbrød
Sennep
Flydende honning
Salt
Peber
Tørret timian
Løg
Hvidløg
Olivenolie
Grøntsagsbouillon
Hvedemel
Rasp
Smør
Kanel
Bagepulver

[/tab]
[tab title=”Liste”]

25 varegrupper:

225-250 g torskefilet
1 bundt purløg
6 gulerødder
¼ mælkesauce
60 g ost, revet
700 g kartofler
1 tsk Mayonnaise
2 Peberfrugt
200-300 g spidskål
2 dl perlespelt
125 g bacon
5-6 æbler
1 citron
6 spsk rosiner
7 dl havregryn
200 g brune champignon
1 aubergine
5 æg
1 ¼ dl mælk
100 g flødeost
1 bundt persille
½ kg knoldselleri
1 pk fuldkornspasta
1 bundt frisk basilikum
2 bananer

[/tab]

[/tabgroup]

[/section]
[gap]