[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

SINGLE – Uge 37

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”422 kr.” description=”95% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’37’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Vegetar’]

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”411 kr.” description=”86% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’37’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Vegetar’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[tabgroup style=”tabs” align=”center”]

[tab title=”Opskrifter”]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”2″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image id=”5044″ width=”16″]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Æggekage med ost og forårsløg og grøn salat”]

5 æg
salt og peber
2 forårsløg
100 g cherrytomater
50 g blød gedeost eller feta

olie til stegning

Topping:
Purløg

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med salt og peber.

3. Skær forårsløgene i små stykker og rør dem i blandingen sammen med de halve cherrytomater.

4. Hæld æggeblandingen på en varm pande med olie. Lad æggekagen stege ved middelvarme i ca. 5 min.

5. Smuldr ost ovenpå æggekagen og kom den i ovnen. Lad den bage færdig i ovnen i ca. 10 min. eller indtil æggemassen har sat sig. Du kan også stege den færdig på panden ved svag varme.
6. Top æggekagen med klippet purløg.

Grøn salat
Ingredienser:
½ spidskål
2 forårsløg
50 g ærter
1 peberfrugt

Vinaigrette:
1 tsk olivenolie
1 tsk sennep
1 tsk honning
salt og peber

Fremgangsmåde:
I denne salat forbereder vi noget af det til i morgen aften.

1. Skyl spidskål og tør i rent viskestykke. Snit det fint. Kom halvdelen i en skål og den anden halvdel i en beholder, som kan komme på køl.

2. Skær forårsløg i små skiver og kom igen halvdelen i skålen og den anden halvdel i beholderen med spidskål.

3. Vask peberfrugt og fjern kernerne. Skær i små tern. Kom halvdelen i skålen og den anden halvdel i beholderen.

4. Vend grøntsagerne i skålen sammen. Tilsæt ærter og vend rundt.

5. Bland ingredienserne til vinaigrette. Røres grundt sammen og vendes rundt i salaten i skålen.
Beholderen med spidskål, forårsløg og peberfrugt sættes der låg på og på køl til aftensmaden i morgen aften.

Lav hummus til ugens løb
Ingredienser:
1 drænet kikærter
2 fed hvidløg
½ – 1 dl olivenolie
3-5 spsk. citronsaft
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk cayennepeber
Salt og peber
lidt koldt vand + evt 1-2 isterninger

Fremgangsmåde:
1. Skyl kikærter grundigt for lage.

2. Blend alle ingredienser sammen i en minihakker, foodprocessor eller med en stavblender.

3. Tilsæt evt lidt koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet.

4. Smag til med citron, salt, olie og evt en lille knivspids karry.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Speltsalat med kylling”]

FROKOST:

Rugbrød med æggekage fra aftensmaden + friske tomater

MELLEMMÅLTID:

Gulerodsstave med hummus

AFTENSMAD:

Speltsalat med kylling

2 kyllingefilet (det ene skal bruges i morgen)
1 dl perlespelt
Salat i beholderen du snittede i går
50 g blød gedeost eller feta

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Krydr kyllingefilet med salt og peber. Kom dem i et ildfast fad. Tilsæt en lille smule vand i bunden af fadet (kun lige 0,1-0,2 mm). Tilbered i ovnen i ca. 15-20 min. afhængig af størrelse på filetterne.

3. Kog speltkernerne efter ansvisning på pakken.

4. Bland speltkernerne med den snittede salat. Smuldr med ost og bland godt rundt.
Serverer din speltsalat til din stegte kylling.
Gem halvdelen af speltsalaten til frokost i morgen.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Tortilla med kylling og grøntsager”]

FROKOST:

Speltsalat

AFTENSMAD:

Tortilla med kylling og grøntsager

Ingredienser:
2 tortillapandekager
½ spidskål
200 g gulerødder
50 g majs
50 g ærter
Stegt kyllingefilet

Dressing:
2 spsk creme fraiche
Honning
Sennep
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Skyl spidskål og snit det fint. Kom halvdelen i en beholder, det bruges i morgen.

2. Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Kom halvdelen i beholderen sammen med spidskål.

3. Anret et fad med fintsnittet spidskål, revet gulerod, majs og ærter.

4. Skær stegt kylling i mundrette stykker.

5. Bland en dressing af creme fraiche som smages til med sennep, honning, salt og peber.

6. Lun tortillapandekagerne og fyld dem med kylling, grøntsager og dressing.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Ærtesuppe med ristede græskarkerner”]

FROKOST:

Tortillapandekager med snittede grøntsager, som du ordnede i går aftes.

AFTENSMAD:

Ærtesuppe med ristede græskarkerner

Ingredienser:
400 g ærter
½ liter grøntsagsbouillon
1 lille løg, fint hakket
1 citron saften fra ½ citron
Olivenolie stegning
salt og peber

Topping:
Ristede græskar kerner

Fremgangsmåde:
1. Hak løget fint. Steg løget mørt og klart i olien, tilsæt ærter og bouillon og bring det i kog.

2. Kog suppen i 5 min og tilsæt citronsaft. Blend suppen jævn og cremet med en stavblender og smag den til med salt og peber.

3. Varm en tør pande op og rist græskarkernerne gyldne. Top den på din varme suppe.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Wraps med tun og snackgrønt”]

FROKOST:

Wraps med tun og snackgrønt

AFTENSMAD:

Ærtesuppe med ristede græskarkerner
Wraps med tun og snackgrønt

Ingredienser:
1 dåse tun
½ løg
1-2 spsk majs
1 dl creme fraiche
½ tsk karry
2 tortillapandekager
Hjertesalat

Gulerodsstave til snackgrønt

Fremgangsmåde:
1. Hæld vandet fra tunen og rør den sammen med løg, majs, creme fraiche og karry.

2. Smør blandingen ud på tortillaerne og fordel hjertesalat. Rul dem sammen og pak dem ind.

3. Skær gulerødder i stave og snup med i en pose.
Tip: Ordne dine gulerodsstave aftenen før og opbevar dem i koldt vand, så er de lige til at tage med i en pose og samtidig bevarer de deres sprødhed.

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/tab]
[tab title=”Basis”]

Rugbrød
Honning
Eddike
Sennep
Salt
Peber
Karry
Stødt spidskommen
Cayennepeber
Løg
Hvidløg
Olivenolie
Grøntsagsbouillon

[/tab]
[tab title=”Liste”]

21 varegrupper:

5 æg
4 forårsløg
200 g cherrytomater
100 g feta
500 g ærter
Græskarkerner
Spidskål
1 peberfrugt
2 kyllingefilet
1 dl perlespelt
6 tortillapandekager
1 kg gulerødder
1 ds majs
250 ml creme fraiche
1 hjertesalat
2 citron
1 dåse kikærter
1 dåse tun
Knækbrød
Hytteost
Æbler

[/tab]

[/tabgroup]

[/section]
[gap]