[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

HURTIG – Uge 40

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”4″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”463 kr.” description=”90% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’40’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Hurtig’]

29 varer:

Tomater 1000 g
Svinekoteletter 1000 g
Hvid fisk 450 g
Kalvekød, hakket 500 g
Creme fraiche 18 % 200 ml
Yoghurt naturel 1000 ml
Ris (gerne hvide jasminris) 1000 g
Couscous (gerne fuldkorn) 400 g
Cashewnødder 55 g
Soja sauce 250 ml
Citron 1 stk
Kartofler 2000 g
Gulerødder 1000 g
Hvidkål 1 stk
Agurk 1 stk
Peberfrugt 4 stk
Grønne bønner 500 g
Ingefær 1 stk
Persille 1 bundt
Lime 1 stk
Squash 2 stk

Basis
Eddike
Honning
Mel
Hvidløg
Sukker
Spidskommen
Hvidløg
Olivenolie
Olie til stegning
Peber
Sukker
Salt
Dijonsennep
Rødløg
Løg

Se indkøbsliste

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”476 kr.” description=”67% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’40’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Hurtig’]

21 varer:

Tomater 800 g
Svinekoteletter 800 g
Hvid fisk 400 g
Kalvekød, hakket 500 g
Creme fraiche 18 % 250 ml
Yoghurt naturel 1000 ml
Ris (gerne hvide jasminris) 1000 g
Couscous (gerne fuldkorn) 500 g
Cashewnødder 80 g
Soja sauce 250 ml
Citron 1 stk 2000 g
Kartofler 1000 g
Gulerødder 1 stk
Hvidkål 1 stk
Agurk 4 stk
Peberfrugt 650 g
Grønne bønner 1 stk
Ingefær 1 bundt
Persille 1 stk
Lime 2 stk
Squash

Basis
Eddike
Honning
Mel
Hvidløg
Sukker
Spidskommen
Hvidløg
Olivenolie
Olie til stegning
Peber
Sukker
Salt
Dijonsennep
Rødløg
Løg

Se indkøbsliste

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[/section]
[section]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image_box img=”5115″ image_width=”20″]

UGENS OPKRIFTER

[/ux_image_box]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px” margin=”0px 0px 0px 30px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Paneret fisk med kartofler og bønnesalat”]

700 g kartofler
4 peberfrugt
300 g tomater
1 rødløg
250 g grønne bønner
400 g fisk

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Dijonsennep
Eddike (f.eks. rødvinseddike)
Honning eller sukker
Mel (gerne rugmel eller grahamsmel)
Smør
Rødløg

Opskrift
1. Sæt vand over til kartoflerne og de grønne bønner i hver sin gryde.

2. Skyl kartoflerne for snavs.

3. Kom kartoflerne i kogende letsaltet vand. Kom dem i ca. 10 min (afhængig af størrelsen). Sluk for varmen og lad kartoflerne trække færdig i vandet.

4. Skyl peberfrugt og skær i stave. Anret dem i en skål til snackgrønt.

5. Vask tomater og skær i både.

6. Pil rødløg og hak det fint. Kom tomater og rødløg i en skål.

7. Rør en vinaigrette af ligedel olivenolie, honning og dijonsennep. Smag til med lidt syre f.eks. eddike. Krydr med peber og salt.

8. Damp bønnerne i 1-2 dl kogende, letsaltet vand under låg i 3-4 min. Skyl dem derefter kort i koldt vand og dryp dem af.

9. Skær fisken i mindre stænger. Vend dem i groft mel.

10. Varm en pande op og steg fiskestængerne i olie og gerne en klat smør o ca. 1 min på hver side. Krydr med salt.

11. Vend de grønne bønner og vinaigrette sammen med tomater og rødløg.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Couscoussalat med kødboller og yoghurtdressing”]

200 g couscous
400 g hakket kalvekød
1 bundt persille
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 citron
500 g tomater
1 agurk
200 ml yoghurt

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Eddike (f.eks. æbleeddike)
Spidskommen
Rødløg
Hvidløg

Opskrift

1. Sæt vand over i en elkedel til couscous

2. Kom couscous i en skål og tilsæt 4 dl kogende vand, salt og 1,5 spsk olie. Læg låg på skålen og lad det trække i 5-10 min.

3. Skyl persillen og tør den i et rent viskestykke. Hak halvdelen af det fint og resten hakkes groft.

4. Pil rødløg og hak det fint.

5. Pil hvidløg og pres det med en hvidløgspresser.

6. Skyl tomaterne og riv 1-2 af dem på den grove side af rivejerner. Resten skæres i tern.

7. Vask agurk og skær halvdelen i stave til snackgrønt og resten skæres i tern.

8. Rør kødet med finthakket persille, 2 spsk finthakket rødløg, 1 fed presset hvidløg og 1-2 spsk citronsaft. Krydr godt med salt og peber.

9. Form små kødboller på størrelse med en tokrone og steg dem gyldne og gennemstegte i olivenolie på en varm pande. Stegetid er ca. 5-6 min. i alt.

10. Rør couscous med en gaffel for at løsne grynene lidt. Vend couscous med resten af citronsaften, tomat (både revne og tomattern) og agurketern, groft hakket persille og resten af rødløgene. Smag til med olivenolie, salt, peber og evt. lidt eddike.

11. Rør en yoghurt med lidt presset hvidløg, salt, peber og evt. lidt spidskommen.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Lynstegt svin med kål, gulerødder, soja, ingefær og ris”]

400 g ris
20 g cashewnødder
400 koteletter
500 g gulerødder
1/2 hvidkål
2 fed hvidløg
3 tsk ingefær
50 g soja

Basis
Olie til stegning (f.eks. rapsolie eller vindruekerneolie)
Salt
Sukker

Opskrift
1. Sæt vand over til risene og kog dem efter anvisning på pakken.

2. Vask gulerødderne og skær i skrå skiver

3. Snit hvidkål fint.

4. Pil hvidløg og skør i tynde skiver

5. Skræl ingefær og riv det op den fine side af rivejernet.

6. Rist cashewnødderne i lidt olie i en varm wok eller stor syb pande. Steg i 2-3 min. Kom dem i en skål og krydr med salt. Tør panden/wokken af med et stykke papir, så den er klar til stegning.

7. Skær koteletterne i strimler.

8. Varm panden/wokken op igen og tilsæt lidt olie. Steg kødet ved høj varme i 2-3 min til det er brunet af. Krydr med slt og tag det af panden.

9. Steg gulerødder og kål i 2-3 min på den varme pande/wokken. Tilsæt hvidløg og steg det kort.

10. Kom 2 tsk. sukker på grøntsagerne sammen med ingefær, soja og 3 spsk koldt vand. Kog det op. Smag det til.

11. Vend kødet i wokken/panden og varm det hurtigt op.

Serverer de kogte ris med lynstegt kød og grønt og risetde cashewnødder.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Svinekoteletter med kålsalat”]

700 g kartofler
1/2 hvidkål
500 g gulerødder
3 fed hvidløg
2 squash
400 g svinekoteletter
1 lime
200 g creme fraiche

Basis
Olivenolie
Salt
Eddike (f.eks. æbleeddike)
Hvidløg
Sukker

Opskrift
1. Sæt letsaltet vand over til kartoflerne. Kog dem i ca. 10 min. (afhængig af størrelsen) til de næsten er møre. Sluk for vamrne og lad dem trække færdig i vandet.

2. Snit hvidkål fint.

3. Vask gulerødder og skær i skrå skiver.

4. Pil hvidløg. 2 af dem skæres i tynde skiver og 1 rives fint.

5. Vask squash og skær i tern af 2 x 2 cm.

6. Skær lime i både.

7. Kom kål og gulerødder i en skål. Rør en dressing af 3-4 spsk. eddike, 1-2 spsk sukker, 1 fed revet hvidløg og 2-3 spsk olivenolie. Vend dressingen med kål og gulerødder. Smag til med salt.

8. Varm en pande op med olie og steg squash og skiver af hvidløg i lidt olie. Steg i 4-5 min. Krydr med salt. Tag squashen af panden og tør panden af.

9. Varm panden op igen og steg koteletterne i olie i 2-3 min på hver side. Krydr med salt og peber.

10. Rør en cremefraich dressing af cremefraich, limesaft, sennep og valgfri krydderi. Samg den til, evt. med lidt sukker.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Rissalat med couscous, bønner og ristede cashewnødder”]

400 g ris
200 g couscous
35 g cashewnødder
250 g grønne bønner
1 løg

Basis
1 løg
Olivenolie
Salt
Peber

Opskrift
1. Kog risene efter anvisning på pakken.

2. Sæt vand over på en elkedel til couscous.

3. Kom couscous i en skål og tilsæt 4 dl kogende vand, salt og 1,5 spsk olie. Læg låg på skålen og lad det trække i 5-10 min.

4. Kog vand til bønnerne. Damp bønnerne i 1-2 dl kogende, letsaltet vand under låg i 3-4 min. Skyl dem derefter kort i koldt vand og dryp dem af.

5. Pil løg og skær i tynde både.

6. Varm en pande op og rist cashenødderne gyldne. Læg dem til side til topping. .

7. Varm panden op igen og kom lidt olie på. Steg løgene gyldne

8. Vend couscous og ris sammen. Smag til olivenolie og salt.

9. Vend bønnerne og de stegte løg sammen med ris og couscous. Top med risetde cashewnødder.

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/section]