[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

HURTIG – Uge 39

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”480 kr.” description=”80% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’39’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Hurtig’]

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”473 kr.” description=”65% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’39’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Hurtig’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[tabgroup style=”tabs” align=”center”]

[tab title=”Opskrifter”]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”2″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image id=”5044″ width=”16″]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Asiatisk salat med okse, tomat og frisk ingefær”]

400 g ris (gerne jasminris)
1 agurk
650 g tomater
400 g hakket oksekød
2-3 fed hvidløg
2-4 tsk. revet ingefær
Chili (flager eller pulver)
1 citron

Basis
1 løg
Hvidløg
Chili (flager eller pulver)
Evt. fiskesauce
Soja
Eddike
sukker

Opskrift
1. Skyl risene i koldt vand og kog dem efter anvisning på pakken.

2. Vask agurk og skær i skiver.

3. Skræl løg, halverer det og skær i tynde skiver.

4. Vask alle tomaterne. 200 g skæres i både og de resterende skæres i tern.

5. Skræl ingefær og riv på den fine side af rivejernet.

6. Pil skal af hvidløgsfedene og skær i tynde skiver.

7. Kom agurkeskiverne, halvdelen af løgene og alle tomaterne i en skål.

8. Steg kødet i lidt olie på en varm pande og brun det i ca. 5 min.

9. Tilsæt hvidløg og resten af løget på panden og steg yderligere ca. 2 min. Krydr. Med revet ingefær, salt (eller fiskesauce hvis du har), og lidt chili

10. Bland ingredienser til dressingen: saft fra en citron, 2 spsk eddike, 1-2 spsk sukker, 2 spsk soja eler fiskesauce og lidt revet ingefær.

11. Vend salaten med dressingen og tilsæt evt. lidt chili.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Spaghetti carbonara med bacon og grønne herligheder”]

1/2 romaine salathovede
200 g tomater
200 g bacon
50 g parmesan
500 g spaghetti
1 broccoli
4 æg
300 g ærter

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Eddike (f.eks. balsamico)

Opskrift
1. Sæt vand over til spaghetti. Tilsæt salt når det koger og kog spaghetti efter anvisning på pakken.

2. Skyl romaine salat og tør med rent viskestykke. Skær i skiver og anret på et fad.

3. Vask tomater og skær i både. Top dem på salaten.

4. Riv parmesanen.

5. Vask broccoli og skær i mundrette buketter

6. Steg bacontern på en pande, til de er gyldne.

7. Imens kommes broccoli i en gryde med letsaltet vand og dampes i 2-3 min. Afdryp og kom det på fadet med salat og tomater.

8. Pisk æggene sammen med revet parmesan.

9. Afdryp spaghetti og tilsæt den på panden med bacon. Kom også ærterne på panden.

10. Hæld æggemassen på panden med spaghetti og bland godt rundt. Skru ned for varmen, så æggene ikke koagulerer. Efter 1/2-1 minut tages panden af varmen og der røres fortsat i saucen, så den bliver tyk og cremet, men skal ikke skille. Tag pastaretten af panden og anret.

11. Top salaten med olivenolie, eddike (f.eks. balsamico), salt og peber.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Kylling med nye danske kartofler og karsedressing”]

500 g kyllingeoverlår m/ben
1 citron
700 g nye danske kartofler
2 æbler
1 fennikel
1 agurk
200 g yoghurt naturel
1 bakke karse

Basis
1 løg
Olivenolie
Salt
Peber
Mel
Eddike (f.eks. æbleeddike)
Flydende honning

Opskrift
1. Sæt letsaltet vand over til kartoflerne.

2. Skær benet fra kyllingeoverlårene og skær derefter kyllingen i tykke strimler.

3. Pres saften fra citronen ned i en frysepose og tilsæt lidt salt. Kom kyllingestrimlerne i posen og vendt det godt rundt.

4. Kom kartoflerne i det kogende vand og kog dem 10-12 min til de næsten er møre. Sluk for varmen og lad dem trække færdig i vandet.

5. Vask æbler og skær i både.

6. Skær fennikel i tynde skiver (brug evt. et mandolinjern).

7. Vask og skær agurken i tynde skiver (brug evt. et mandlinjern)

8. Skræl løg, halverer det og skær i tynde skiver.

9. Bland æble, agurk og fennikel i en skål.

10. Kom mel i en ny frysepose. Tilsæt kyllingen med citron til posen med mel og ryst det godt rundt, så alt kødet bliver tildækket af mel.

11. Steg kyllingestrimlerne gyldne i olie på en god varm pande. De skal ca. have 5-8 min.i alt. Krydr med salt.

12. Imens røres en dressing af 3 tsk olivenolie, 3 tsk eddike og 1 tsk flydende honning, salt og peber. Vend den med æble, fennikel og agurk. Løg vendes i salaten lige inden servering.

13. Rør yoghurt med karse, salt og peber.

14. Hæld vand fra kartoflerne og de er klar til servering.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Røget makrel med hjemmelavede agurkesalat og nye danske kartofler”]

700 g nye danske kartofler
1/2 romaine salathovede
2 agurker
2 stk røgede makreller
200 g yoghurt naturel

Basis
Tørret dild
1 løg
Salt
Peber
Eddike (f.eks. æbleeddike)

Opskrift
Note: Hvis du har fået handlet to hele makreller, er der hjælp at hente til, hvordan de ordnes. Når du skal ordne makrellerne, så åbne dem forsigtigt. Løsn benene på begge sider og skrab dem og det aller mørkeste kød af. Træk rygbenet ud, og pluk forsigtigt fileterne fri fra skindet.

1. Sæt letsaltet vand over til kartoflerne. Når vandet koger tilsættes kartoflerne. Kog i 10-12 min. til de næsten er møre. Sluk for varmen og lad dem trække færdig i vandet.

2. Skyl romaine salat og skær i skiver. Kom det i en skål.

3. Vask og skræl agurken. Skæres i rustikke tern.

4. Skræl løg, halverer og skær i tynde skiver.

5. Kog 1 dl sukker og 1 dl edikke på i en kasserolle til sukkeret smelter. Lad det afkøle en smule.

6. Vend agurketern og løg i lagen og krydr godt med peber

7. Hæld vandet fra kartoflerne og vend dem i lidt smør eller olivenolie og drys med tørret dild. Krydr med salt.

8. Top romaine salaten med syltet agurk og løg.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Rissalat med lynmarineret kylling og yoghurt-dressing”]

500 g kyllingeoverlår m/ben
400 g ris
150 g ærter
1 æble
150 g tomater
Rest af salatmix og andet grønt fra køleskabet
200 g youhurt

Basis
Salt
Peber
Olivenolie
Paprika
Tørret dild

Opskrift
1. Skær benet fra kyllingeoverlår. Skær kyllingen i mundrette tern.

2. Kom 2 spsk olivenolie, 1 tsk paprika, 1/2 tsk chili (pulver eller flager), salt og peber i en frysepose. Tilsæt kyllingeternen og bland godt rundt. Lad det stå og marinere mens du ordner det resterende.

3. Skyl risene i koldt vand og kog dem efter anvisning på pakken.

4. Vask og skær æbler og tomater i tynde både.

5. Varm en pande op med lidt olie. Steg kyllingeternen til de er gyldne og gennemstegte i ca. 5-7 minutter.

6. Rør en yoghurt-dressing med tørret dild.

7. Bland ris med alle grønsagerne og kylling. Anret på tallerken og top med yoghurt-dressing.

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/tab]
[tab title=”Basis”]

Soja
Eddike
Sukker
Løg
Olivenolie
Tørret dild
Chili (flager eller pulver)
Peber
Evt. fiskesauce
Paprika
Hvidløg
Mel

[/tab]
[tab title=”Liste”]

29 varer / 20 varegrupper:

Citron, 2 stk.
Parmesan, 1 stk.
Yoghurt naturel 2 %, 1000 g
Hakket oksekød 8-12 % 400 g
Bacon, 200 g
Æg, 10 stk
Fisk, 500 g
Kyllingeoverlår m/ben, 1000 g
Ærter (frost), 450 g
Karse, 1 stk
Ris (gerne hvide jasminris), 1000 g
Spaghetti, 500 g
Æbler, 3 stk
Agurk, 4 stk
Nye danske kartofler, 1500 g
Broccoli, 1 stk
Romaine salathovede, 1 stk
Tomater, 1000 g
Fennikel, 1 stk
Ingefær, 2 stk

[/tab]

[/tabgroup]

[/section]
[gap]