[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

HURTIG – Uge 38

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”466 kr.” description=”95% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’38’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Hurtig’]

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”450 kr.” description=”60% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’38’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Hurtig’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[tabgroup style=”tabs” align=”center”]

[tab title=”Opskrifter”]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”2″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image id=”5044″ width=”16″]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Ristet fisk med nye danske kartofler, stegt spidskål, ærter og dilddressing”]

1 spidskål
2 fed hvidløg
1-2 spsk tørret dild
300 g ærter
700 nye danske kartofler
400 g yoghurt naturel
4 stykker fisk

Basis
Tørret dild
Hvidløg
Olivenolie
Smør
Salt
Peber
Rugmel
Sennep

Opskrift
1. Sær letsaltet vand over til kartoflerne. Kog dem i 10-12 minutter og sluk derefter for varmen. Lad dem trække færdig i vandet.

2. Skyl spidskål og tør med rent viskestykke. Skær i 4-5 lige store både på langs. Pil skræl af hvidløgsfed og skær i tynde skiver.

3. Kog vand i elkedel og hæld over de frosne ærter. Lad det stå 1 minut. Hæld dem derefter i en sigte og overhæld dem med koldt vand, så du stopper kogning af ærterne. Læg dem til side.

4. Varm en pande godt op med olivenolie og lidt smør. Steg kålbådene på alle siderne, til de er møde og gyldne. De skal ca. have 10 minutter i alt.

5. Tilsæt hvidløg til panden de sidste 3-4 minutter af kålens stegetid og kom ærterne på de sidste 2 minutter. Krydr grøntsagerne med salt og tag dem af panden. Tør panden af med køkkenrulle, så den er klar til fisk.

6. Rør yoghurt med tørret dild, salt, peber og evt. lidt sennep.

7. Vend laksen i rugmel. Varm panden op igen med olivenolie og lidt smør og steg fisken 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

8. Afdryp kartoflerne og vend dem med olivenolie, lidt salt og lidt tørret dild. Serverer til din ristet laks, stegte grønt og dilddressing.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Couscoussalat med stegte grøntsager, krydrede kødboller og yoghurtdressing”]

200 g couscous (gerne fuldkorns)
350 g tomater
1 aubergine
200 g yoghurt naturel
1 squash
3 fed hvidløg
1 rødløg
400 g hakket svine/kalvekød

Basis
Hvidløg
Rødløg
Stødt spidskommen
Stødt kardemomme
Stødt kanel
Peber
Stødt muskat
Stødt chili
Olivenolie
Salt
peber
Sukker

Opskrift
Note: Hvis du har et æg i køleskabet kan det røres i farsen sammen med krydderierne. Det giver en god konsistens.

1. Sæt vand over i en elkedel til couscous.

2. Kom couscous i en skål. Tilsæs 4 dl kogende vand, lidt skal og 1,5 spsk olie. Dæk skålen til med et låg eller lignende og ladd et trække i 10 min.

3. Vask tomater og skær i tern. Kom dem i en skål.

4. Vask aubergine og skær i skiver. Drys med salt og steg dem i olivenolie i 3-5 min. på hver side, til de er møre. Vask squash og skær i skiver.

5. Bland tomaterne med salt, 1 tsk sukker og en god portion sort peber.

6. Bland yoghurt med lidt salt og peber og en smule spidskommen.

7. Skræl hvidløgsfed og skær i tynde skiver. Skræl rødløg og skær i både.

8. Varm pandeen op igen med olivenolie og steg squash, hvidløg og rødløg i 5-6 minutter. De sidste 2-3 minitter tilsættes ærter. Krydr med salt og tag grøntsagerne af panden. Tør panden med køkkenrulle, så den er klar til kødboller.

8. Lav en lille krydderiblanding af stødt 1/2 tsk spidskommen, 1/4 tsk kardemomme, 1/4 tsk kanel, 1/4 tsk peber, 1/4 tsk muskatnød og 1/4-1/2 tsk chili. Bland det godt rundt.

9. Rør kødet med din krydderiblanding og salt. Form små kødboller. De skal ca. være en 2-kroner størrelse. Steg dem i olivenolie på en varm pande i ca. 3-4 minutter i alt.

10. Rør couscousen med en gaffel og vendt de stegte grøntsager i.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Tortillawraps med kylling, avokado, hjemmelavede tomatsalsa og koriander”]

350 g tomater
400 g kyllingebryst
1 bundt koriander
1 rødløg
1/2-1 tsk chiliflager eller 1/2-1 grøn chili
1 lime
8-12 stk tortilla wraps
2 avokadoer
200 g yoghurt naturel

Basis
Chiliflager
Rødløg
Olivenolie
Salt
Peber
Smør
Spidskommen

Opskrift
1. Vask tomaterne. Halvdelen finthakkes og resten skæres i tynde både.

2. Fin hak korander stilkene og blade hakkes groft.

2. Skræl rødløg og hak det fint.

3. Hvis du har en chili (gerne en grøn) hakkes den også fint.

4. Skær kalkunbryst i tern (ca. 2 x 2 cm). Steg ternene i lidt smør og olivenolie på en pande med høj varme. Steg i 4-5 minitter til de er brunet på alle sider.

5. Hak korianderstilkene fint og kom dem på en pande til kalkunen. Steg kort. Krydr med salt, peber og lidt spidskommen. Tag kalkunterne af panden og kom dem i en skål.

6. Vend de finthakkede tomater, rødløg, chili og grofthakket koriander blade sammen til en salsa. Smag til med limesaft og salt.

7. Lun tortillaerne i mikroovnen eller på en tør varm pande.

8. Pil, og udsten avokadoerne og skær i tern. Kom dem på et fad sammen med tomatbådene.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Stegt kalkun med broccoli, ingefær, sesam og svampe”]

400 g ris (gerne jasminris)
25 g sesamfrø
1 broccoli
100 g champignion
400 g kalkunkød
2 fed hvidløg
1 rødløg
3-4 tsk revet ingefær

Basis
25 g sesamfrø
hvidløg
rødløg
Olie til stegning
Salt
Sukker
Smør
Soja

Opskrift
1. Sæt letsaltet vand over til risene og kog dem efter anvisning på pakken. Smag dem til med salt.

2. Vask broccoli og skær det i mundrette buketter. Stokken skrælles og skæres i tern.

3. Champignion ordnes for jord (de skal helst ikke vaskes alt for meget med vand, men brug evt. en lille pensel når de skal renses). Skær dem i skiver.

4. Pil rødløg og skær i både. Skræl hvidløgsfed og skær i tynde skiver.

5. Skræl ingefør og riv det.

6. Sesamfrø ristet på en tør varm pande. Brug en stor pande eller en wok, som du kan bruge til resten af retten. Sesamfrøene skal ristes gyldne og til de begynder at poppe. Kom dem i en skål.

7. Sæt panden/wok tilbage på varmen og skru godt på. Tilsæt lidt olie og steg broccoli i 3-4 min. Tag dem af panden.

8. Steg champignionskiverne i lidt ny olie et par minutter til de er gyldne. Krydr dem emd salt og tag dem af panden.

9. Skær kalkunbrystet i tern. Kom lidt ny olie og lidt smør på panden og tern ternene til de er gennemstegte. Tilsæt hvidløg og rødløg sammen med broccoli og champignion og vend det hele rundt.

10. Tilsæt frisk revet ingefær, 2 tsk sukker, 1/2 dl soja og et 1-2 spsk vand. Lad det koge op og smag retten til.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Blomkålsrissalat med ovnstegte kartofler, ærter og kylling”]

150 g kalkunbryst
150 g ærter
200 g yoghurt naturel
300 g ris
300 g nye danske kartofler
1 blomkål

Vinaigrette:
Olivenolie
Sennep
Flydende honning
Eddike
Salt
Peber

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Eddike
Sennep
Flydende honning
Paprika
Evt. stødt spidskommen

Opskrift
1. Tænd ovnen på 200 grader. Vask kartoflerne og skær dem i kvarte eller i mundrette tern afhængig af størrelse på kartoflerne.

2. Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld lidt olie over dem. Bland lidt rundt i det så olien kommer rundt på alle kartoflerne. Krydr med salt og paprika. Bag i ca. 20-25 til de er gyldne og møre.

3. Sæt letsaltet vand over til ris og kog efter anvisning.

4. Vask blomkål og skær i mindre stykker. Riv på den grove side at rivejernet eller kør det i en foodprocessor/minihakker, til du får en couscous/ris lignende konsistens. Kom blomkålsris i en skål.

5. Bland en vinaigrette af ligedel olie, sennep og honning. Smag den til med syre f.eks. eddike og salt.

6. Bland vinaigretten med de kogt ris og blomkålsris.

7. Overhæld de frosne ærter med kogende vand. Lad det stå 1 minut. Hæld ærterne over i en sigte og overhæld dem med koldt vand. Bland ærterne sammen med risblandingen.

8. Skær kyllingebryst i tern og steg på en pande med olie i 5-7 minutter til det er gyldent og gennemstegt. Bland i rissalaten.

9. Lav en dressing af yoghurt med salt, peber og evt. en smule spidskommen eller hvilket krydderi du ønsker.

10. Tag kartoflerne ud af ovnen og serverer dem til din blomkålsrissalat og yoghurtdressing.

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/tab]
[tab title=”Basis”]

Salt
Peber
Rugmel
Sukker
Smør
Soja
Stødt chili
Olivenolie
Stødt kanel
Stødt spidskommen
Stødt muskat
Tørret dild
Hvidløg
Chilieflager
Sesamfrø
Rødløg
Hvidløg
Stødt kardemomme
Eddike
Sennep
Flydende honning
Paprika

[/tab]
[tab title=”Liste”]

20 varegrupper:

Kylling 650 g
Fisk 400 g
Hakket svine/kalvekød 400 g
Ærter 300 g
Yoghurt naturel 600 g
Ris (gerne hvide jasminris) 400 g
Couscous (gerne fuldkornscouscous) 200 g
Tortilla-wraps 12 stk
Lime 1 stk
Nye kartofler 700 g
Broccoli 1 stk
Chili (gerne en grøn chili) 1 stk
Tomater 700 g
Aubergine 1 stk
Squash 1 stk
Avokado 2 stk
Ingefær 1 stk
Spidskål 1 stk
Koriander 20 g
Blomkål 1 stk

[/tab]

[/tabgroup]

[/section]
[gap]