[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

HURTIG – Uge 37

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”470kr.” description=”80% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’37’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Hurtig’]

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”468 kr.” description=”63% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’37’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Hurtig’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[tabgroup style=”tabs” align=”center”]

[tab title=”Opskrifter”]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”2″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image id=”5044″ width=”16″]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Paneret fisk med danske kartofler og sommerslaw”]

700 g kartofler
1 citron
500 g gulerødder
1 spidskål
200 g græsk yoghurt
2 fed hvidløg

Basis
Hvidløg
Olivenolie
Salt
Peber
2-3 spsk eddike (f.eks. hvidvinseddike)
1-2 tsk sukker
Mel (f.eks. rugmel)
Smør

Opskrift
1. Sæt letsaltet vand over til kartoflerne.

2. Kom kartoflerne i det kogende, saltet vand og kog dem knap møre under låg, ca. 10 min (men det afhænger af størrelsen). Sluk for varmen og lad kartoflerne trække færdig i vandet.

3. Skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.

4. Fjern det yderste lag blade af spidskål, skyl det for evt. snavs. Halvere det på langs. Læg spidskål på skærebrættet med skærefladen nedad og snit det fint. Hele spidskålet skal snittes fint.

5. Kom gulerødder og spidskål i en stor skål.

6. Skær citron i både og kom dem i en lille skål.

7. Rør græsk yoghurt med eddike (f.eks. hvidvinseddike), sukker og 2 pressede fed hvidløg.

8. Vend gulerødder og kål med yoghurtdressingen og smag den til f.eks. med eddike, sukker og salt.

9. Vend fisk stykkerne i mel og steg dem i olie og lidt smør på en stor varm pande. Steg ved høj varme 1-1/2 minut på hver side.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Svin i sød chilisauce med gulerødder og peberfrugt”]

400 g ris
400 g svinekotelleter
500 g gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugt
50 g sød chilisauce

Basis
Olie
Salt
1/2-1 spsk sukker
3-4 spsk eddike (f.eks. lagereddike)
Løg
Hvidløg

Opskrift

1. Sæt vand over til ris og tilbered dem efter anvisning på pakken.

2. Skyl gulerødder og skær dem i skrå skiver.

3. Pil løg og skær i både.

4. Skyl peberfrugt, udkern og skær i strimler.

5. Skær svinekotelleterne i tynde strimler.

6. Varm en wok eller en stor pande op med lidt olie og steg kødet ved meget høj varme i 2-3 min. til det er gyldent og gennemtilberedt. Krydr med salt og tag det af panden.

7. Varm wokken/panden op igen og kom lidt olie på. Steg gulerødderne i 1/2-1 min. Tilsæt løg og tynde skiver af hvidløg og steg yderligere i 1-2 min.

8. Kom peberfrugt i wokken/på panden sammen med sukker, eddike og den søde chilisauce. Lad det koge op og vend svinekødet i retten. Smag til med salt, sukker og evt. mere eddike.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Pizza med kartofler, squash, mozzarella og oliven”]

8 tortillas
2 fed hvidløg
2 squash
2 mozzarellaer
100 g kartofler
1 glas oliven
400 g tomater
50 g rucola

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Hvidløg

Opskrift
1. Tænd ovnen på 220 grader og sæt evt. to bageplader i ovnen, så de kan blive varmet op.

2. Vask squash og skær i meget tynde skiver, brug gerne et mandolinjern.

3. Vask kartoflerne og skær ligeledes dem i meget tynde skiver, evt. brug et mandolinjern.

4. Afdryp oliven og skær i skiver.

5. Skyl tomater og skær i både.

6. Rør 1/2-1 dl olivenolie sammen med presset hvidløg.

7. Læg tortillaerne ud på hvert sit stykke bagepapir.

8. Pensl dine bunde med hvidløgsolie, krydr med salt og læg squash- og kartoffel skiver på.

9. Bryd mozzarellaen i mindre tykker og top det på pizzaerne sammen med oliven og evt. tomater. Du kan evt. vente med at lægge tomaterne på til pizzaerne kommer ud af ovnen, hvis du vil undgå, at pizzaerne bliver for våde.

10. Krydr igen med salt og peber og bag pizzaerne 2 ad gangen i den varme ovn i 6-10 min. til de er gyldne og sprøde.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Pitabrød med kylling og sprøde grøntsager”]

500 g tomater
2 røde peberfrugt
1 agurk
400 g kyllingefilet
200 g græsk yoghurt
3 fed hvidløg
300 g grønkål
8 pitabrød

Basis
Olivenolie
Salt
Hvidløg

Opskrift
1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Skær kyllingfilet i mundrette stykker og steg på på en varm pande med lidt olie til de er gennemstegte.

3. Vask tomater, peberfrugt og agurk og skær i tern.

4. Rør yoghurten med 1 presset fed hvidløg, salt og peber. Krydr evt. også dressingen med lidt sennep, spidskommen, chili, eller hvad du lige har lyst til.

5. Pluk grønkålblade i mundrette stykker og kasserer stænglen. Varm en pande op med lidt olie og steg grønkål til det falder en smule sammen. Kom dem på et fad og krydt med salt og peber.

6. Lun pitabrødene i ovnen i et par minutter.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Koteletter med ovnfritter og rissalat”]

400 g svinekoteletter
300 g kartofler
400 g ris
1 løg
100 g tomater
200 g græsk yoghurt

Basis
Olivenolie
Løg
Krydderi

Opskrift

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Rens kartoflerne og skær dem i stave eller både. Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem gyldne og møre i ovnen i ca. 35 min.

3. Kog risene efter anvisning på pakken.

4. Pil løg og halverer. Skær i skiver. Steg gyldne på en varm pande med lidt olie. Læg til side.

5. Vask tomater og skær i både.

6. Bland en dressing af græsk yoghurt og krydderi (f.eks. oregano, timian eller all-round krydderi)

7. Når risene er kogt færdig vendes det med de stegte løg og tomater.

8. Varm panden op igen. Det skal sige “lyde”, når kødet kommer på panden. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 min. på hver side, og steg koteletterne til de er gennemstegte.
Serverer dine koteletter med ovnfritter med dressing og rissalat.

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/tab]
[tab title=”Basis”]

Eddike (f.eks. hvidvinseddike)
Sukker
Løg
Hvidløg
Olivenolie
Salt
Peber
Krydderi (f.eks. oregano eller all round krydderi)

[/tab]
[tab title=”Liste”]

20 varegrupper:

Citron 1 stk
Pitabrød 8 stk
Svinefilet 400 g
Tortillas 8 stk
Hvid fisk 500 g
Kyllingbrystfilet 400 g
Mozzerella 200 g
Græsk-inspireret yoghurt 8-10% 400 ml
Ris 400 g
Sød chilisauce 50 g
Oliven (gerne i skiver) 1 glas
Kartofler 700 g
Tomater 900 g
Gulerødder 1000 g
Spidskål 1 stk
Rucola 50 g
Agurk 2 stk
Rød peberfrugt 4 stk
Squash 2 stk
Grønkål 300 g

[/tab]

[/tabgroup]

[/section]
[gap]