[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Familie – Uge 40

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”4″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”484 kr.” description=”91% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’40’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Familie’]

32 varer:

Tomater 1000 g
Svine/oksekød, hakket 500 g
Kyllingfillet 600 g
Svinekoteletter 500 g
Kartofler 2000 g
Hvid fisk 450 g
Creme fraiche 18% 200 ml
Ærter 450 g
Fetaost 325 g
Ris (gerne hvide basmatiris) 1000 g
Solsikkekerner 450 g
Blommer 2 stk
Gulerødder 1000 g
Hjertesalat 2 stk
Agurk 2 stk
Squash 4 stk
Persille 1 bundt
Peberfrugt 2 stk
Porre 3 stk
Babyspinat 125 g
Æbler 2 stk
Pasta 500 g

Basis
Bagepulver
Smør
All round krydderi
Karry
Smør
Mælk
Muskatnød
Æg
Løg
Evt. parmesan
Hvidløg
Olivenolie
Peber
Salt
Hvedemel
Oregano
Eddike
Rasp

Se indkøbsliste

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”498 kr.” description=”77% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’40’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Familie’]

22 varegrupper:

Tomater 800 g
Svine/oksekød, hakket 500 g
Kyllingfillet 400 g
Svinekoteletter 800 g
Kartofler 2500 g
Hvid fisk 400 g
Creme fraiche 18% 250 ml
Ærter 500 g
Fetaost 170 g
Ris (gerne hvide basmatiris) 1000 g
Solsikkekerner 400 g
Blommer 2 stk
Gulerødder 1000 g
Hjertesalat 2 stk
Agurk 2 stk
Squash 4 stk
Persille 1 bundt
Peberfrugt 2 stk
Porre 3 stk
Babyspinat 75 g
Æbler 2 stk
Pasta 500 g

Basis
Bagepulver
Smør
All round krydderi
Karry
Smør
Mælk
Muskatnød
Æg
Løg
Evt. parmesan
Hvidløg
Olivenolie
Peber
Salt
Hvedemel
Oregano
Eddike
Rasp

Se indkøbsliste

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[/section]
[section]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image_box img=”5115″ image_width=”20″]

UGENS OPKRIFTER

[/ux_image_box]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px” margin=”0px 0px 0px 30px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Hjemmelavet fish and chips med creme fraiche-dressing og snackgrønt”]

1 kg kartofler
250 g tomater
1 agurk
2 peberfrugt
200 ml creme fraiche
400-450 g hvid fisk

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Hvedemel
Bagepulver
Smør
All round krydderi

Opskrift
1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

2. Bland 3,5 dl mel, 1/2 tsk bagepulver og 2,4-3 dl vand eller øl (øl gør dejen mere let og luftig, og fisken bliver dejlig sprød) i en skål. Lad blandingen hvile i ca. 20 min. til du er klar til at begynde på fisken.

3. Vask kartoflerne og skær dem i stave. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld lidt olie over dem. Krydr med salt og peber. Bag dem i ca. 30 min. til de er gyldne.

4. Skyl tomaterne og i både.

5.Skyl agurk og peberfrugt og skær i stave. Anret et fad med tomater, agurk- og peberfrugtstave til snackgrønt.

6. Rør en dressing af creme fraiche og lidt all round krydderi.

7. Skær fisken i 1-1,5 cm tykke stave. Vend fisken i dejen og krydr med salt og peber.

8. Opvarm en pande og kom lidt olivenolie på. Evt. en klat smør også. Steg fiskestykkerne i ca. 2 min. på hver side til de er gyldne og sprøde.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Farsbrød med grønt , hjemmelavede ovnkartofler og salat med feta”]

1000 g kartofler
1 squash
500 g gulerødder
2 fed hvidløg
170 g fetaost
400-500 g hakket svinekød
2 hjertesalat
2 blommer

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Rasp
Æg
Oregano

Opskrift
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl kartoflerne og skær dem i både.

3. Skyl squash og giv den på den grove side af rivejernet.

4. Skyl gulerødder og riv dem ligeledes på den grove side af rivejernet.

5. Pil hvidløg og hak det fint eller pres det.

6. Vend kartoffelbådene med olivenolie, salt og peber og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt kartoflerne i ovnen og bag dem i ca. 35 min til de er gyldne og møre.

7. Bryd fetaosten i mindre stykker og kom den i en skål.

8. Rør kødet med hvidløg, revet squash, 1 dl revet gulerødder, 1/2 fetaosten, 1 tsk oregano, salt og peber og evt. 1/2-1 spsk rasp og 1 æg, hvis du har.

9. Form farsen til et farsbrød og kom det i et ovnfast fad. Drys gerne farsbrødet med lidt rasp. Bag det i ovnen i 25-30 min eller til det er gennemtilberedt. Bagetiden afhænger af højden, så hold øje med det undervejs.

10. Skyl hjertesalat for evt. snavs og skær i grive strimer.

11. Vask blommerne og skær i tynde både.

12. Bland hjertesalat med resetn af de revne gulerødder i en skål. Fordel blommerne og resetn af fetaosten henover. Drys til sidst med olivenolie.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Sprøde kyllingelår med pasta pesto”]

1 pakke kylling
40 g solsikkekerner
1 bundt persille
1 fed hvidløg
1 løg
2 squash
400 g pasta
400 g tomater

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Eddike (f.eks. æbleeddike)
Evt. parmesan
Hvidløg
Løg

Opskrift
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Kom kyllingfillet på en bagaeplade belædt med bagepapir. Gnid lidt olie på lårene og drys med salt og peber. Sæt kyllingfillet i ovnen og steg dem i ca 30 min, til de er gyldne og gennemstegt.

3. Skyl persillen og tør den i rent viskestykke. Pluk den.

4. Pil hvidløg og hak det fint

5. Pil løg og skær i tynde både.

6. Vask squash og skær i skiver.

7. Vask tomaterne og skær i tern

8. Sæt vand over til pasta og kog efter anvisningen.

9. Varm en pande op ved høj varme og rist solsikkekernerne kort. Kom kernerne i en skål og gem dem til senere.

10. Blend persille, de ristede solsikkekerner og hvidløg med 1/1-1 spsk eddike og 1 dl olivenolie til en pesto. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere eddike. Tilsæt parmesan, hvis du tilfældigvis har.

11. Sæt panden over igen og tilsæt lidt olie. Steg løg og squash i 4-5 min. Krydr med lidt eddike, olivenolie, salt og peber.

12. Vend tomatternene med olivenolie, salt og peber i en skål.

13. Dræn vandet fra pastaen,men lad en smule af vandet hænge ved. Vend pasta med persillepestoen og smag til med salt, peber og evt. lidt mere olivenolie.

14. Serverer den sprøde kylling med pasta vendt i pesto og stegte løg og squash. Top med tomatternene.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Koteletter med sød topping og lynstuvede grøntsager og ris”]

400 g ris
1 agurk
500 g gulerødder
1 porre
150 g ærter
75-100 g babyspinat
400 g koteletter
2 æbler

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Mælk
Muskatnød
Karry
Smør

Opskrift
1. Sæt vand over til ris og kog efter anvisning på pakken.

2. Skyl agurk og gulerødder og skær i stave. Anret dem på et fad til snackgrønt.

3. Skyl porre for snavs og skær i ringe.

4. Varm en gryde op med 1/2-1 spsk smør og steg porrene i 2-3 min. Tilsæt yderligere 2 spsk smør og lad det smelte. Drys med 1,5 spsk mel og rør rundt. Tilsæt 2,5 dl mælk og lad det simre i 2 min. Tilsæt ærterne og spinaten. Kog det i 2 min. Smag stuvningen til med salt, peber og lidt muskatnød.

5. Varm en pande op og steg koteletterne ved høj varme i 2-3 min på hver side. Krydr med salt, peber og evt. lidt karry.

6. Skær æblerne i små tern og vend dem med lidt olivenolie, salt og peber.

7. Serverer de stegte koteletter toppet med æbletern, lynstuvede grøntsager og ris.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Grøn rissalat”]

500 g ris
300 g ærter
50 g solsikkekerner
2 porre
1 løg
1-2 fed hvidløg
100-200 g koteletter

Basis
Olivenolie
Løg
Hvidlød

Opskrift
1. Sæt vand over til ris og kog efter anvisning på pakken.

2. Varm en pande godt op og rist solsikkekernerne gyldne.

3. Blend ærter, ristede solsikkekerner, 1/2-1 dl olivenolie, 2 fed hvidløg. Blend til en ærtepure.

4. Rens porrene var snavs og skær i ringe.

5. Pil løg og skær i tynde både.

6. Steg løg og porre i 4-5 min. Læg det til side

7. Skæt kødet i mindre tern og steg det af på panden i olie til det er gennemstegt.

8. Vend de kogte ris, ærtepure og stegte porre og løg sammen. Top med kød.

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/section]