[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Familie – Uge 39

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”464 kr.” description=”95% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’39’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Familie’]

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”460 kr.” description=”81% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’39’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Familie’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[tabgroup style=”tabs” align=”center”]

[tab title=”Opskrifter”]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”2″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image id=”5044″ width=”16″]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Sprød salat med tun, lune kartofler og knasende croutoner”]

1 kg kartofler
1 agurk
2 hjertesalat
3 speltboller
2 dåser tun
200 ml cremefraiche 18 %
1 æble

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Dijonsennep

Opskrift
1. Sæt vand over til kartoflerne. Skyl dem imens.

2. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 10-14 min. afhængig af størrelsen. Sluk for varmen og lad dem trække færdig i vandet.

3. Vask agurken og skær halvdelen af dem i tern og den anden halvdel i stave. Kom agurkestavene i en lille skål til snackgrønt.

4. Skyl hjertesalat for evt. jord og snavs og tør med et rent viskestykke. Skær i grove strimler. Anret dem på et start fad.

5. Skær bollerne i tern a ca. 1 x 1 cm. til croutoner.

6. Opvarm en pande med rigeligt af olie og steg croutonerne gyldne og sprøde. Når de er gyldne lægges de på fedtsugendepapir og krydres med salt og peber.

7. Hæld vandet fra tunen.

8. Fordel stykker af tun over salaten, og top med agurketern og tynde æblebåde.

9. Rør creme fraich med lidt dijonsennep og krydr med salt og peber.

10. Hæld vandet fra de kogte kartofler og anret dem på et fad. Tegn striber med creme fraiche-dressing henover og drys med croutoner.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Krebinetter med stegt grønt, hjemmelavede ovnbagte kartofler og snackgrønt”]

1 kg kartofler
500 g gulerødder
250 g tomater
400 g hakket svin/kalvekød
1 fed hvidløg
100 g rasp
2 squash

Basis
Hvidløg
Rasp (gerne fuldkorns)
Olivenolie
Salt
Peber
Mel
Evt. æg

Opskrift
1. Vask kartoflerne og skær dem i tern af ca. 1,5 x 1,5 cm. Vend dem med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 min., til de er gyldne og møre.

2. Vask gulerødderne og riv 1 på den grove side af rive jernet (til farsen) og de resterende skæres i stave til snackgrønt.

3. Vask tomaterne og skær i både. Anret tomater og gulerodsstave på et fad til snackgrønt.

4. Pil hvidløg og pres det.

5. Halverer lime.

6. Rør det hakkede kød med revet gulerod, hvidløg, lidt salt og peber. Tilsæt 1-1,5 spsk mel og evt. æg. Rør til farsen har en god konsistens.

7. Form farsen til 8 små krebientter eller 4 store og vend dem i rasp.

8. Varm en pande op og tilsæt olivenolie. Steg krebinetterne i ca. 4-5 min. på hver side (afhængig af deres størrelse), til de er gennemstegte. Anret krebinetterne på et fad og rengør panden, så den er klar til squash

9. Vask squash og skær i tern.

10. Varm panden op igen og tilsæt lidt olivenolie. Steg squash i ca. 3 min. Vend dem i salt og peber.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Kalkun/kylling i flødesauce med ris, grøntsager og snackgrønt”]

400 g ris
2 rød peberfrugt
1 agurk
1 løg
1 squash
2-3 fed hvidløg
100 ml madlavningsfløde
400 g kalkun/kylling
1/2-1 tsk paprika
300 g ærter

Basis
Hvidløg
Løg
Paprika
Olivenolie
Salt
Peber
Mel
Bouillon
Eddike (f.eks. æbleeddike)

Opskrift
1. Kog risene efter anvisning på pakken.

2. Skyl peberfrugt og skær i stave.

3. Vask agurk og skær i stave. Anret peberfrugt- og agurkestave på et lille fad.

4. Pil løg og skær i små tern.

5. Vask squashen og skær i små tern.

6. Pil hvidløg og skær i tynde skiver.

7. Skær kalkun/kylling i mundrette tern.

8. Varm en gryde op og steg løgene let møre i lidt olivenolie, ca. 3-4 min. Drys med 1,5 spsk mel og vend det godt rundt.

9. Kom squash og hvidløg i gryden og tilsæt madlavningsfløde sammen med 1,5 dl vand eller bouillon. Lad det små sime i ca. 4-5 min, til squashen er mør.

10. Varm imens en pande op og kom lidt olivenolie på og steg kalkun/kyllingekødet ved høj varme i 2-3 min på hver side, til det er gennemstegt. Drys med paprika og krydr med salt og peber.

11. Tilsæt kalkun/kylling og ærter til gryden med flødesaucen og varm den igennem et par minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Vegetargryde med pasta”]

500 g gulerødder
2 røde peberfrugt
400 g tomater
1 dåse kikærter
1 dåse butter beans
1-2 fed hvidløg
400 g hakkede tomater
1 broccoli
400 g pasta

Basis
Hvidløg
Olivenolie
Salt
Peber
Evt. sukker
Smør

Opskrift
1. Skyl gulerødder og skær i stave.

2. Skyl peberfrugt og skær den ene i tern og den anden i stave. Anret gulerods- og peberfrugtstave på et lille fad til snackgrønt.

3. Skyl tomaterne og skær i små tern.

4. Dræn kikærter og butter beans for vand. Skyl dem i en sigte så lagen kommer af bønnerne.

5. Pil hvidløg og skær i tynde skiver.

6. Skyl broccoli og del i små buketter. Brug ogsp stokken. Skræl stokken og skær i små tern.

7. Kom tomatternene i en skål og vend dem med olivenolie, lide eddike, salt og peber.

8. Varm en stor pande op og kom lidt olie på den. Steg kikærter og butter beans ved høj varme i 2-4 min., imens du ryster panden godt. Tilsæt peberfrugttern, hvidløg og hakkede tomater. Lad det simre i 5-6 min. Krydr med salt og peber og evt. en smule sukker.

9. Kom pastaen i en gryde med kogende vand, tilsæt salt og kog pastaen efter ansvisning på pakken.

10. Sæt en anden gryde over varmen og tilsæt 2-3 dl vand. Damp broccoilien i 2-3 min. og afdryp den. Kom broccolien i en skål og krydr med salt. Vend den evt. med lidt smør.

11. Dræn vandet fra pastaen og vend den med lidt olivenolie og salt.
Anret pasta i dybe tallerkener og kom tomatsauce henover. Top din ret med små tomattern og broccoli. Spis snackgrønt til.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Kalkun/kylling fyldt med løg”]

400 g kalkun/kylling
400 g ris
150 g ærter
150 g tomater

Tilbehør:
1/2 lun bolle

Basis
3 dl hønsebouillon
1 spsk olivenolie
Salt
Peber
1 Løg
Bomuldssnor
Hønsebouillon

Opskrift
1. Skær skiver af kalkun/kyllingebryst. Bank dem til de er cirka 1/2-1 cm tykke. Krydr med salt og peber.

2. Pil løg og hak det fint. Fordel løg over kalkun/kylling. Rul kødstykkerne sammen og bind med bomuldssnor.

3. Brun hurtigt kalkun/kyllingerullerne i fedtstof ved høj varme. Hæld bouillon ved, og skru ned for varmen og lad kalkun/kyllingerullerne stege under låg ved middelvarme, ca. 8 min., dvs ca. 4 min på hver side. Tag kalkun/kyllingerullerne af og hold dem varme.

4. Imens koges risene efter anvisning på pakken.

5. Vask tomaterne og skær i tern.

6. Vend ærter og tomat med de færdigkogte ris.

7. Lun bollerne og spis dem til din ret.

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/tab]
[tab title=”Basis”]

Smør
Bouillon
Peber
Sukker
Mel
Salt
Evt. æg
Hvidløg
Olivenolie
Paprika
Salt
Rasp
Løg
Dijonsennep
Bomuldssnor

[/tab]
[tab title=”Liste”]

[row style=”collapse”]

[col span__sm=”12″]

21 varegrupper:

Kalve/svinekød, hakket, 500 g
Kikærter, 1 dåse
Kalkun/kylling, 900 g
Tun i vand, 380 g
Creme fraiche 18 %, 200 ml
Boller, 6 stk
Kartofler, 2000 g
Madlavningsfløde, 250 ml
Ærter, 450 g
Agurk, 2 stk
Butterbeans, 1 dåse
Gulerødder, 1000 g
Tomater, 800 g
Ris (gerne brune jasminris), 1000 g
Hakkede tomater (evt. tilsat krydderi), 400 g
Broccoli, 1 stk
Peberfrugt, 4 stk
Squash, 4 stk
Pasta, 500 g
Æble (f.eks. granny smith), 1 stk
Hjertesalat, 2 stk

[/col]

[/row]

[/tab]

[/tabgroup]

[/section]