[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Familie – Uge 38

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”442 kr.” description=”95% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’38’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Familie’]

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”472 kr.” description=”68% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’38’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Familie’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[tabgroup style=”tabs” align=”center”]

[tab title=”Opskrifter”]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”2″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image id=”5044″ width=”16″]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1: Fiskefingre med hjemmelavede ovnfritter, tomatdip og snackgrønt”]

5 bagekartofler
1 agurk
200 g tomater
2 hjertesalat
400 g tomater
100 g yoghurt naturel
500 g hakkede tomater
500 g hvid fisk uden skind
100 g rasp

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Eddike (fx æbleeddike)
Ketchup

Opskrift

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft

2. Skyl kartoflerne grundigt for jord og skidt og skær dem i både. Kom kartoffelbådene på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olivenolie, salt og peber.

3. Kom kartoflerne i ovnen og bag dem i ca. 35 minutter, til de er gyldne og møre.

4. Skyl agurken og skær i stave. Skyl 200 g tomater og skær i både.Anret disse på et lille fad.

5. Vask hjertesalat og skær i skiver. Kom det i en skål /fad. Dryp med olivenole og eddike.

6. Vask 400 g tomater og skær i tern. Bland med yoghuret og 1-2 spsk ketchup og smag til med salt og peber.

7. Skær fisken i aflange strimler, ca. 3-4 cm. Krydr dem med salt og peber og vend dem i rasp.

8. Varm en pande godt op og tilsæt olie. Steg fiskestykkerne til de er sprøde og gyldne. Ca. 2 min. på hver side.

Servering: Server dine fiskefingre med hjemmelavede ovnfritter, tomatdip og snackgrønt.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Pitabrød med plukket kylling, sprødt grønt og creme fraiche-dressing”]

1 spidskål
1 peberfrugt
350 g gulerødder
1 porre
200 g yoghurt naturel
8 fuldkornspitabrød
400 g plukket kylling

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
All round krydderi

Opskrift
Tip: Hvis I ønsker mere tilbehør, kan I lave ovnfritteraf de sidste bagekartofler i dag, ligesom på dag 1.
1. Skyl spidskål og finsnit det.

2. Vask peberfrugt og skær i tern

3. Vask gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet.

4. Skyl porre grundigt og skær i skiver. Varm en pande op med lidt olie og steg porre til det er mørt.

5. Kom alle grøntsagerne i et fad

6. Rør en dressing af yoghurt, salt, peber og all round krydderi.

7. Bland plukket kylling med en smule olie og all round krydderi.

8. Lun pitabrødene i 3-4 min.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Kyllingeoverlår med nye kartofler, agurkesalat og råkost”]

Tørret rosmarin
2 løg
1700 g kyllingeoverlår (1300 g – i dag, 400 g til dag 4)
1 agurk
1 kg nye danske kartofler
350 g gulerødder
1 citron

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Sukker
Eddike
Flydende honning
Løg
Tørret rosmarin

Opskrift
1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Pil løg og skær i både.

3. Kom kyllingoverlårene på en bageplade beklædt med bagepapir og gnid skindet med olivenolie, tørret rosmarin, salt og peber. Fordel løgbådene omkring kyllingoverlårene og steg dem i ovnen i ca. 45 min. til kyllingen er genenemstegt.

4. Sæt letsaltet vand over til kartoflerne. Kog dem i 10-12 min. Tag gryden af varmen og lad dem trække færdig under låg.

5. Skyl agurken og skær den i tynde skriver. Kom agurkeskiverne i en lille skål og drys med salt.

6. Kom 1/2 dl eddike og 1 dl sukker i en lille gryde og bring det til kogepunktet.

7. Hæld eddikelagen i en skål og krydrer med peber. Kom 1/2 dl kold eddike i og lad lagen afkøle en smule. Hæld lagen over agurkeskiverne og lad dem trække til I skal spise.

8. Vask gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Vend dem med lidt citronsaft og lidt flydende honning og kom det i en skål.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Stegt svinekød i tomatsauce med grønt og pasta”]

1 rød peberfrugt
400 g tomater
400 g pasta
400 g svinekød i tern
1 porre
2 squash
1,5 dåse hakkede tomater

Basis
Olivenolie
Salt
Peber

Opskrift

1. Sæt letsaltet vand over til pasta. Kog det som angivet på emballagen.

2. Skyl peberfrugt og skær i stave.

3. Skyl tomater og halvere, evt. nogle skæres til både.

4. Skær svinekød i tern. Varm en pande op med lidt olie og brun kødet af i 2-3 min. Krydr med salt og peber og læg det på en tallerken.

5. Varm panden op igen og kom lidt olie på. Steg porre og squash gyldent, 3-4 min. Tilsæt de hakkede tomater og lad saucen simre i 3-4 min.

6. Tilsæt det stegte kød til tomatsaucen og varm det hele godt igennem ca. 2 min.

7. Dræn vandet fra pastaen og vend det med lidt olivenolie og salt.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Pizza på pitabrød med tøm-køleskabet-pastasalat”]

1 porre
300 g gulerødder
50 g tomater
1/2 dåse hakkede tomater
200 g svinekød
4 pitabrød
100 g pasta

Basis
1 løg
Olivenolie
Salt
Peber
Tørret oregano

Opskrift

1. Sæt letsaltet vand og til pasta og kog efter anvisning

2. Dræn for væske og vend i olivenolie og salt

3. Tænd ovnen på 200 grader

4. Vask porre og skær i skiver.

5. Skær svinekød i små tern. Varm en pande op med lidt olie og brun kødet af i 2-3 min. Krydr med salt og peber og læg det på en tallerken

6. Skræl løg og halvere. Skær i tynde skiver

7. Flæk pitabrødene og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

8. Fordel hakkede tomater, svinekød, halve løgringe og porre

9. Drys med salt og peber og evt. oregano

10. Bag i ca. 15 min.

11. Lav gulerodsbånd af gulerødderne med en tyndskræller eller riv dem på den grove side af rivejernet.

12. Skær tomater i tern.

13. Varm panden op igen og steg det resterende af løget til det bliver gyldent.

14. Bland pasta, gulerodsbånd, tomater og løg. Smag til med salt og peber. Serverer til dine lune pizzaer.
Note: Har du andre grøntsager liggende i køleskabet blandes disse også med i pastasalaten.

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/tab]
[tab title=”Basis”]

Ketchup
Tørret rosmarin
Løg
Eddike
Flydende honning
Olivenolie
Salt
Peber
Tørret oregano
Sukker
All round krydderi

[/tab]
[tab title=”Liste”]

19 varegrupper:

Pasta 400 g
porre 2 stk
yoghurt naturel 100 ml
Svinekød 400 g
Hvid fisk uden skind 500 g
Kyllingeoverlår 1300 g
Fuldkorns pitabrød 8 stk
Rasp 100 g
Bagekartofler 5 stk
nye kartofler 1 kg
agurk 2 stk
tomater 950 g
citron 1 stk
gulerødder 700 g
rød peberfrugt 2 stk
squash 2 stk
Hakkede tomater 500 ml
Spidskål 1 stk
Hjertesalat 2 stk

[/tab]

[/tabgroup]

[/section]