[section label=”1 desktop” bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px” border=”0px 0px 0px 0px” border_margin=”0px 0px 0px 0px”]

[gap height=”15px”]

[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”10″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

Familie – Uge 37

[/col]

[/row]

[/section]
[section bg_color=”rgb(240, 247, 245)” padding=”0px”]

[row h_align=”center”]

[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”nemlig” price=”452 kr.” description=”91% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’37’ year=’current’ webshop = ‘Nemlig’ type=’Familie’]

[/ux_price_table]

[/col]
[col span=”3″ span__sm=”9″]

[ux_price_table title=”Osuma” price=”482 kr.” description=”86% ØKO/DK/NØGLEHUL” radius=”25″ depth=”2″]

[week_cart_button week=’37’ year=’current’ webshop = ‘Osuma’ type=’Familie’]

[/ux_price_table]

[/col]

[/row]
[gap]

[tabgroup style=”tabs” align=”center”]

[tab title=”Opskrifter”]

[row v_align=”equal” h_align=”center”]

[col span=”2″ span__sm=”5″ align=”center”]

[gap]

[ux_image id=”5044″ width=”16″]

[/col]

[/row]
[row v_align=”middle” h_align=”center” padding=”0px 0px 0px 0px”]

[col span=”7″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0px 0px”]

[accordion]

[accordion-item title=”Dag 1:Sprød fisk med ærtepesto, spaghetti og snackgrønt”]

2 peberfrugt
250 g cherrytomater
20 g solsikkekerner
150 g ærter (frost)
1 bundt persille
1 fed hvidløg
400 g hvid fisk
500 g spaghetti

Basis
Eddike
Hvidløg
Olivenolie
Salt
Peber
Mel (f.eks. hvedemel)

Opskrift
1. Skyl peberfrugt og skær i stave. Skyl tomaterne og halvere. Anret et fad med peberfrugt og tomater til snackgrønt.

2. Skyl persille og pluk det.

3. Sæt vand over til ærter og spaghetti.

4. Varm en pande godt op med lidt olie på og rist solsikkekernerne let gyldne. Kom kernerne på en tallerken og tør panden af.

5. Giv ærterne et kort opkog, ca. 2 min. i en lille kasserolle med saltet vand. Hæld vandet fra.

6. Blend ærterne, persille, de ristede solsikkekerner, 1 fed hvidløg (hakket) og en smule eddike eller anden form for syre og et par spiseskefulde olivenolie, til det får en god pesto-lignende konsistens. Smag til med salt, peber og eddike. Tilsæt mere olie, hvis nødvendigt.

7. Sæt en anden gryde med kogende vand over til spaghetti. Salt vandet og kog spaghettien efter anvisning.

8. Skær fiskestykkerne i stænger og drys dem med salt. Vend dem i mel.

9. Varm panden op igen (den du brugte til solsikkekernerne) og steg fiskestængerne i 2-3 min på hver side i olie.

10. Dræn vandet fra spaghettien (med lad en smule hænge ved). Vend spaghettien med ærtepesto og smag til med olivenolie, salt og peber.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 2: Krebinetter med stuvet grøntsager, kartofler og salat”]

1 agurk
1000 g kartofler (f.eks. nye danske)
400 g hakket svine og kalvekød
1 løg
500 g gulerødder
1 broccoli
1 æble
20 g ristede solsikkekerner

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
25 g smør
30 g mel
Rasp til panering
mælk
Løg
Evt. dijonsennep

Opskrift
1. Sæt vand over til kartoflerne.

2. Skyl agurken. Halvdelen skæres i stave til snackgrønt og kommes i en lille skål og den anden halvdel skæres i tern.

3. Pil løg og hak det fint.

4. Vask gulerødder. Den ene halvdel skæres i tern og resten rives på den grove side af et rivejern.

5. Vask broccoli og skær i små buketter. Stokken skrælles og skæres i små tern.

6. Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand i 10-12 min. (afhængig af størrelsen på kartoflerne). Sluk for varmen og lad kartoflerne trække færdig i vandet.

7. Rør det hakkede kød med finthakket løg, 1/2 dl revet gulerod, salt, peber, 1 spsk mel, 2-3 spsk mælk eller vand og evt. 1-2 æg (dine krebinetter bliver lidt mere fugtige ved at tilsætte æg i farsen). Rør til det har en konsistens som en tæt frikadelle. Form farsen til små krebinetter, og vend dem i mel eller rasp.

8. Opvarm en gryde med 1 1/2 cm vand i bunden og damp gulerodsternene og broccolien mør i ca. 3-4 min. under låg. Hæld vandet fra, men gem det i en skål, da du skal bruge det lige om lidt.

9. Steg krebinetterne i en blanding af olivenolie og lidt smør på en varm pande i ca. 5-6 min. på hver side til de er gennemstegte.

10. Smelt 25 g smør i gryden du dampede grønt i, drys med 30 g mel og pisk det sammen. Lad det afbage ved svag varme i 1 min. Hæld grønsagsvandet ved lidt ad gangen, til konsistensen er tyk og cremet. Suppler evt. med lidt mælk (eller mere vand), til konsistensen er passende. Pisk godt og kog det igennem.

11. Tilsæt dampet broccoli og gulerod til sovsen og smag til med salt, peber og evt. lidt dijonsennep.

12. Rist solsikkekernerne på en tør pande til de er gyldne. Og læg dem til let afkølning.

13. Skær æblet i tynde både. Anret resten af den revne gulerod på et fad og fordel agurketern og æble henover. Drys salaten med ristede solsikkekerner.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 3: Chickenburger med sprød grønt og hjemmelavede ovnfritter”]

1000 g kartofler
1 icebergsalat
350 g tomater
1 agurk
500 g gulerødder
400 g kyllingeoverlår
4 burgerboller
All-round krydderi

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
all-round krydderi

Opskrift
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Rens kartoflerne og skær dem i stave eller både. Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem gyldne og møre i ovnen i ca. 35 min.

3. Skyl icebergsalat og skær i strimler.

4. Vask tomaterne og agurk og skær i skiver.

5. Vask gulerødder og riv på den grove side af rivejernet.

6. Anret et fad med salat, tomat- og agurkeskiver samt revet gulerod.

7. Skær kyllingekødet i strimler. Lad gerne fedtet side på kyllingeoverlårene. Det giver smag ved stegning og smelter væk, når det møder varmen.

8. Varm burgerbollerne i ovnen 6-8 min.

9. Varm imens en pande godt på og kom olivenolie på. Krydr kyllingekødet med all-round krydderi (efter smag), salt og peber og steg det på den varme pande i 2-3 min på hver side.
Serverer gerne ketchup, sennep og aioli til din byg selv burger med ovnfritter og snackgrønt.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 4: Nakkekoteltter i fad med tomat-flødesauce, ris og snackgrønt”]

400 g ris (gerne brune jasminrid)
2 peberfrugt
500 g gulerødder
300-400 g nakkekoteletter
2 løg
2 squash
100 ml fløde (evt. madlavningsfløde)
350 g tomater

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Løg

Opskrift
1. Sæt vand over til ris og tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Kog risene efter anvisning på pakken.

3. Skyl peberfrugt og gulerødder og skær i stave. Anret det på et fad til snackgrønt.

4. Pil løgene og skær i tern. Vask squash og skær i tern. Vask tomaterne og skær i små tern.

5. Opvarm en pande, tilsæt lidt olie og brun koteletterne i 1/2-1 min. på hver side ved høj varme. Krydr med salt og peber. Halverer koteletterne og kom dem i et ovnfast fad, men lad panden blive på varmen.

6. Tilsæt ny olie til panden, kom løg og squash på og steg det i ca. 2 min. Krydr med salt, peber og evt. andet krydderi, du lige har i krydderiskabet.

7. Kog grøntsagerne af i panden med fløden og 1/2 dl vand i ca. 1 min. ved god varme. Kom grøntsagerne og fløde over koteletstykkerne i fadet og hæld tomaterne ved.

8. Sæt fadet i ovnen og lad det hele tilberede i 10-12 min.

[/accordion-item]
[accordion-item title=”Dag 5: Ovnstegt kylling med ris og stegte grøntsager”]

400 g ris
500 g gulerødder
1 løg
300 g ærter
600 g kyllingeoverlår
30 g solsikkekerner

Opskrift
1. Tænd ovnen på 200 grader. Gnid kyllingeoverlårene med olie og krydr med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad og steg i ca. 30-35 min til de er gennemstegte.

2. Sæt vand over til risene og kog efter anvisning på pakken.

3. Pil løg og halverer. Skær i tynde skiver. Vask gulerødder og skær i tynde strimler.

4. Sæt vand over til ærter i en el-kedel. Overhæld ærterne med kogende vand, lad det stå i 1 min. og hæld vandet fra.

5. Varm lidt olie op i en dyb pande, kom løg og gulerødder i panden. Sauterer i et par minutter. Tilsæt ærterne og bland godt sammen. Smag til med salt og peber og evt. lidt syre f.eks. citronsaft eller eddike.

6. Varm en anden tør pande op. Rist solsikkekernerne til de er gyldne og læg til side.
Serverer din ovnstegte kyllingeoverlår med stegte grøntsager toppet med risetde solsikkekerner og ris.

[/accordion-item]

[/accordion]

[/col]

[/row]

[/tab]
[tab title=”Basis”]

Salt
Peber
Mel
Løg
Hvidløg
Mælk
Eddike
Olivenolie
All-round krydderi
Smør
Rasp

[/tab]
[tab title=”Liste”]

22 varegrupper:

burgerboller 4 stk
gulerødder 1500 g
hakket svine og kalvekød 400 g
nakkekoteletter 300 g
hvid fisk 400 g
kyllingeoverlår 400 g
fløde (evt. madlavningsfløde) 100 ml
ærter (frost) 150 g
Ris (gerne brune jasminris) 400 g
kartofler 1000 g
kartofler 1000 g
icebergsalat 1 stk
agurk 2 stk
tomater 700 g
squash 2 stk
solsikkekerner 20 g
spaghetti 500 g
broccoli 1 stk
cherrytomater 250 g
peberfrugt 4 stk
bredbladet persille 1 stk
æble 1 stk

[/tab]

[/tabgroup]

[/section]